Kaputechnika és biztonságtechnika Mérker 2007 Zrt-nél

Az 1991-ben Egerben alapított Mérker 2007 Zrt fő profilja a német és amerikai, mérés- és irányítástechnikai termékek kis és nagykereskedelme. 2004-ben hozta létre telephelyét és raktárát Budapesten, a Fűrész utca 106 szám alatt. Az új telephely egy meglévő épület átalakításával jött létre. Az átalakítás során számos kaputechnika és biztonságtechnika megoldást kellett megvalósítani. Ezek kivitelezésével a Mérker 2007 Zrt az Alarm & Automatic System Kft-t bízta meg. A két cég közötti együttműködés keretében két szekcionált ipari kapu és automatizálása, két fotocellás automata ajtó, két automata sorompó, két egyedi gyártású lebegősínes tolókapu és kapunyitó automatika, valamint kamerás megfigyelő rendszer került felszerelésre. Ezen kívül speciális lakatos munkák is készültek. Egy különleges kialakítású belső lépcső, valamint az Erzsébet Királynő útja felőli bejáratra rozsdamentes rács.

Elsőként a két szekcionált ipari kapu került a helyére. Ez kiemelten fontos kaputechnika megoldás volt, az épület átalakítása alatt, hogy biztosítsa a zárhatóságot. A két ipari kapu közül az egyik a raktár bejáratára került.

Mérker 2007 Zrt ipari kapu a raktár bejáratán

Mérker 2007 Zrt ipari kapu a raktár bejáratán

A raktári munka segítése céljából panoráma ablak szekció enged be több napfényt. Így kellemesebb munkakörnyezetet teremt. Az ipari kapu mozgatásáról tengelyvégi hajtóműves ipari kapunyitó motor gondoskodik.

Mérker 2007 Zrt ipari kapu ajtóval a gazdasági bejáraton

Mérker 2007 Zrt ipari kapu ajtóval a gazdasági bejáraton

A másik ipari kapu a Fűrész utca felől került felszerelésre. Ennél a kapunál is panoráma szekció biztosítja a világos munkahelyet. Mozgatása ugyancsak ipari kapunyitó motorral történik. Ám ennél a bejáratnál gyakori a gyalogos forgalom is. Így ez az ipari kapu beépített átjáró ajtóval készült.

Mérker 2007 Zrt zárt tolókapu és felnyitott sorompó

Mérker 2007 Zrt zárt tolókapu és felnyitott sorompó

A Mérker 2007 Zrt Fűrész utcai telephelyének bejáratát a nyitvatartási időn kívül egy lebegősínes tolókapu zárja le. Mozgatása távirányítású DITEC kapunyitó motorral történik. A megrendelő kérésére tolókapu egy speciális mintázatú bordás lemezzel lett burkolva.

Mérker 2007 Zrt - két DITEC sorompó a kapunál

Mérker 2007 Zrt – két DITEC sorompó a kapunál

A főbejárati tolókapun áthaladva az érkezőt két DITEC sorompó fogadja. Így valósul meg az áthaladó gépjárművek ellenőrzése. A két egymással automata sorompó szemben lett felszerelve és szinkronban működnek. A véletlen rácsukódás ellen biztonsági fotocella véd. A sorompó kar alatti átbújást a karra szerelt szakáll akadályozza meg.

DITEC automata ajtó az áruház bejáratán

DITEC automata ajtó az áruház bejáratán

Az áruház és az eladótér bejáratára két DITEC automata ajtó került. Az ajtókeretek színre porszórt alumíniumból készültek. Mindkét automata ajtó 5+5mm-es ragasztott biztonsági üvegezése nagymértékben növeli a vagyonvédelem szintjét. Az ajtóhoz közeledőket radar érzékeli, és nyitja az ajtókat. Áthaladást követően az automata ajtó magától záródik. A különböző működési módok a programkapcsolóval állíthatók be.

DITEC automata ajtó és ANTI-PÁNIK rendszer használatakor

DITEC automata ajtó és ANTI-PÁNIK rendszer használatakor

Az automata ajtók különlegessége az ANTI-PÁNIK rendszer. Ez a speciális megoldás meghibásodás esetén is biztos nyitást garantál. Az ANTI-PÁNIK rendszerrel felszerelt automata ajtó vészkijáratokra és épület kiürítési útvonalakra is felszerelhető.

GEOVISION megfigyelő rendszer és SAMSUNG biztonsági kamerák

GEOVISION megfigyelő rendszer és SAMSUNG biztonsági kamerák

A Mérker 2007 Zrt Fűrész utcai telephelyének biztonságáról GEOVISION megfigyelő rendszer gondoskodik. Az éjjel látó biztonsági kamerák segítségével megfigyelhető minden, ami a cégben történik. A megfigyelő rendszer alapja egy 16 csatornás képdigitalizáló kártya és egy számítógép. A SAMSUNG biztonsági kamerák és az állítható látószögű optikák fűthető kameraházakba kerültek. Így a legnagyobb téli hidegben is kiváló képminőséget nyújt a megfigyelő rendszer.

Teljes körű kaputechnika és biztonságtechnika kivitelezés az Alarm & Automatic System kft-től. Minőségi kaputechnika és biztonságtechnika egy kézben.

Hozzászólások lezárva.