ECOTOR ipari kapuk a PJ Trans Kft-nél

A szigetszentmiklósi PJ Trans Kft fő profilja a közúti árufuvarozás. 2003-ban már a cég gépjárműparkja szükségessé tette egy szerelőműhely kialakítását. A felépített szerelőműhely bejáratása egy nagyméretű ipari kapu is kellett. A cégvezető több márka és kivitelező cég árajánlatát is megtekintette. Az ipari kapuval szemben számos elvárás volt. Fontos volt a kiváló hőszigetelés, a természetes nappali fény beeresztése, a stabil és megbízható működés. Végül az Alarm & Automatic System Kft által kínált ECOTOR ipari kapu mellett döntött. Emellett a döntés mellett több érv is szólt.

Az Alarm & Automatic System Kft a közeli Dunaharasztiban található. Így az ipari kapu karbantartása esetleges javítása esetén gyorsan, és költséghatékonyan tudnak a szerelők a PJ Trans Kft segítségére lenni. Ám ennél is fontosabb érv volt, maga az ECOTOR ipari kapu. Egyik fontos előnye a kimagasló hőszigetelési tényező (U=0,5W/m2). Ez jelentősen csökkenti a szerelőműhely fűtési költségeit, mely a nagy belmagasság miatt egyébként is magas. A beépített ECOTOR ipari kapu FULL VISION panoráma szekciói szintén hőszigeteltek. A dupla akril alkalmazása viszont természetes fényt enged be a szerelőműhelybe, és így kellemesebb munkakörnyezet teremt.

FULL VISION panoráma ablakos ECOTOR ipari kapu a PJ Trans Kft-nél

FULL VISION panoráma ablakos ECOTOR ipari kapu a PJ Trans Kft-nél

Nem sokkal később felépült a PJ Trans Kft új raktárcsarnoka is. Ezt az épületet bérbe adták, de ide is a már jól bevált ECOTOR ipari kapu került fel az Alarm & Automatic System Kft kivitelezésében. A sok természetes fény beeresztése itt már nem, de a jó hőszigetelés itt is fontos szempont volt. Ráadásul a raktár használata és a magas emelésű targoncák miatt az ipari kaput emelt sínvezetéssel kellet telepíteni.

ECOTOR ipari kapu hőszigetelt ablakokkal

ECOTOR ipari kapu hőszigetelt ablakokkal

Az ipari kapuk mozgatása ilyen méretekben már fárasztó munka. Ezért a PJ Trans Kft tengelyvégi hajtású ipari kapunyitó motorok felszerelését is megrendelte. Ezek a háromfázisú ipari kapunyitó automatikák kifejezetten nagyméretű és nagy súlyú ipari kapuk gyakori mozgatására lettek kifejlesztve. Használatuk egyszerű és biztonságos. A véletlen rácsukódás ellen biztonsági fotocellás védelem is fel lett szerelve. Segítségükkel szinte bármilyen méretű ipari kapu könnyedén nyitható és zárható.

Ha többet is szeretne megtudni a minőségi ECOTOR ipari kapu rendszerekről és szeretné megismerni a professzionális kaputechnika legfontosabb elemit, látogasson az Alarm & Automatic System Kft honlapjára: www.aas.hu DITEC és ECOTOR kaputechnika a hosszú távra tervezőknek.

Hozzászólások lezárva.