Kutyakereső mikrochip-leolvasó hálózat épül

Fejlődik a világ, a technika és az automatizálás egyre nagyobb teret hódít. Szerencsére akadnak olyan kezdeményezések, ahol az új vívmányok az általános érdekeket, a közösséget szolgálják, ráadásul önzetlenül. A technika, a mikrochip, a Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor összefogásának eredményeképpen mostantól együttesen segítenek az elveszett kutyák hazajutásában. A Vigyél Haza Alapítvány ugyanis egy olyan mikrochip-leolvasó hálózat telepítését végzi, amely képes a kóbor állatok azonosítására, ezáltal segíteni mielőbbi haza jutásukat. A kezdeményezés a Telenor Hipernet hálózata támogatásával valósul meg.

Az alapítvány olyan budapesti kutyabarát éttermeket keresett meg, amelyek vállalták egy mikrochip-leolvasó elhelyezését. Az étterem bejáratánál felszerelt eszközök segítségével könnyen azonosíthatóak az elkóborolt állatok. A chip leolvasása után, az étterem felveszi a kapcsolatot a Vigyél Haza Alapítvány munkatársaival, ahol egy adatbázis igénybevételével meg tudják keresni a kutya gazdáját, illetve annak adatait. A kapcsolatfelvétel után a házi kedvenc hazautaztatása már csak logisztikai kérdés.

Vigyél haza

Vigyél haza

A kezdeményezést fiatal önkéntes állatorvosok is támogatják, akiknek a Telenor kommunikációs vállalat nyújt segítséget az internet egyszerű és gyors elérésében. Az LG Magyarország is hozzájárul a program sikerességéhez, hiszen ők támogatásképpen táblagépeket biztosítanak a Telenor Hipernet-elérése mellé.

Kutyakereső microchip leolvasó

Kutyakereső microchip leolvasó

Abban az esetben, ha az elkóborolt kutyában nem található mikrochip, vagy nem került regisztrálásra, az önkéntesek segítségével az állat biztonságos elhelyezésre kerül egészen új gazdájának megtalálásáig. Az alapítvány május végéig 25 kutyabarát étterembe telepít mikrochip-leolvasókat, de szeretnék hamarosan Budapest egész területét lefedni. A leolvasók helyszínét a Telenorral közösen fejlesztett Vigyél Haza kutyakereső okostelefon-alkalmazásokon keresztül ellenőrizhetjük.

Kutyakereső mikrochip leolvasó hely

Kutyakereső mikrochip leolvasó hely

Ezt az alkalmazást már közel húszezren töltötték le és több ezren regisztrálták saját kedvencüket a rendszerben. A Vigyél Haza kutyakereső alkalmazás a Google Play-ről telepíthető, illetve bővebb információt a Vigyél Haza Alapítvány holnapján találhatunk.

Hozzászólások lezárva.