2020-ra várható a szupertelefon

„A mobiltelefonok generációjában a következő – amely az okostelefon elnevezés mintájára várhatóan szupertelefonként (superphone) lesz ismert – már öt év múlva megjelenik és forradalmasítani fogja az életünket” – hangoztatta Wang Yanmin, a Huawei régiós fogyasztói üzletágának elnöke Budapesten. 2015 októberében mintegy 4 napra a magyar főváros válik a világ távközlésének központjává, mivel itt rendezik meg az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szövetségének) égisze alá tartozó, ITU Telecom 2015-ös világkongresszusát. A Huawei, mint a szervezet egyik legfőbb támogatója, a konferencia fő témájáról, a majdani 5G-s távközlési hálózatok kínálta lehetőségekről, így a leendő szupertelefonokról vázolta fel elképzeléseit Budapesten.

Wang Yanmin, a Huawei régiós fogyasztói üzletágának elnökének megfogalmazásában: a szupertelefon a fizikai valóságot fogja összekötni a virtuális valósággal. Ez azt jelenti, hogy az eszköz egy olyan „élő organizmus lesz”, amely képes rögzíteni a viselkedésünket és szokásainkat, valamint meg fogja „érteni” a preferenciáinkat. Hasonlóan, mint Baymax a BigHero6-ból. A szupertelefon teljesen meg fogja érteni az embert, kölcsönhatásban lesz vele és a környezetével. Ennek köszönhetően a jövő eszköze gyorsabbá és egyszerűbbé teszi majd az életünket. A Huawei elképzelése szerint a szupertelefonok a különféle innovációkat, applikációkat sokszoros, multi módon integrálják, egymással kombinálják majd, s ez lesz a legjelentősebb trend az intelligens készülékek jövőbeli világában.

Huawei okostelefon

Huawei okostelefon

A következő generációs, 5G-s szupergyors és terhelhető távközlési hálózatoknak köszönhetően, minden mindennel összeköttetésben fog állni, több eszköz, érzékelő, gép kommunikál majd egymással, mint ember emberrel. De az okos eszköz ugyanakkor az emberhez „simul” majd. A Huawei vállalat már mozgósította erőforrásait annak érdekében, hogy a szupertelefon legfőbb technológiáit kifejleszthesse – tette hozzá a szakember.

Huawei okostelefonok

Huawei okostelefonok

Wang Yanmin azt is hangsúlyozta, ha végigtekintünk a mobiltelefonok fejlődésének történetén, akkor 12 éves ciklusonként tapasztalhatunk forradalmi változásokat. A Motorola első generációs feature telefonja 1995-ben jelent meg, és a készülék pillanatok alatt a kommunikáció teljesen új formáját testesítette meg. A hívások kezdeményezése és az SMS üzenetek mobiltelefonon küldése megváltoztatta az emberek közötti kommunikációt. Abban az időben a mobiltelefonok legfontosabb ismertetőjegye a nagy antenna volt. 12 évvel később jelentős ugrás következett a mobiltelefonok és az okostelefonok nyújtotta szolgáltatások között: 2007-ben megjelent az iPhone, és egy évvel később megérkeztek az Andoridos okostelefonok a piacon. Ezzel a forradalmi fejlődéssel a mobiltelefonok átalakultak egyszerű kommunikációs eszközből olyan, az életünket segítő készülékekké, amelyek számos szórakoztatási lehetőséget, vásárlást vagy éppen közösségi kapcsolatokat kínálnak. E funkcióknak köszönhetően az okostelefonok életünk elmaradhatatlan részeivé váltak. Az előttünk álló következő 12 éves fejlődési ciklusra pedig a Huawei bátran jósolja, hogy még szorosabbá válik majd a kapcsolat a mobiltelefonok és az emberek között, és 2020-ra létrejön a szupertelefon.

Hozzászólások lezárva.