Megbízható ipari kapu a Dunapack Zrt tűzoltóságát erősíti

A budapesti Dunapack ZRt nem egy kis vállalkozás. Telephelye olyan mértékű, valamint a papír gyárgyártása és feldolgozása oly mértékben tűzveszélyes tevékenység, hogy saját tűzoltósággal, tűzoltóautóval is büszkélkedhet. Ennek kapcsán kereste meg cégünket a Dunapack ZRt, mégpedig a tűzoltóautó garázsának bejáratát kellet ellátni egy megfelelő kapuval. A megrendelő kívánsága értelmében a tűzoltósági kapunak megbízhatónak, időtállónak, gyors mozgásúnak és biztonságos kivitelűnek kellett lennie. A nyílás szélessége és magassága adott volt, ugyanakkor további kritériumként szerepelt, hogy a nyílásba nem lóghat bele semmiféle akadályozó tényező, a nyílásnak teljes mértékben átjárhatónak kell lennie.

A helyszíni szemle és a Dunapack ZRt illetékeseivel történő egyeztetés után a szekcionált ipari kapu megoldás került előtérbe. Ez a megbízható ipari kapu ugyanis maradéktalanul megfelel a támasztott követelményeknek. Alapvetően egy sínrendszer, illetve az ezen mozgó panelek kerülnek kiépítésre. A sín megvezetésének köszönhetően az ipari kapu paneljei nyitáskor felfelé gördülnek, könnyedén besiklanak a mennyezet alá. Ez egyben azt is jelenti, hogy akár a szekcionált ipari kapu mögött közvetlenül parkolhat a tűzoltóautó, hiszen nem akadályozza a kapu nyitását. Az ipari kapu záródásakor a panelek pontosan illeszkedve ereszkednek a nyílás mögé, és az oldalsó, körbefutó gumitömítésnek köszönhetően természetesen kiválóan zárnak. Sem szél, sem pedig eső nem képes keresztülhatolni rajta.

Dunapack Zrt ipari kapu belülről

Dunapack Zrt ipari kapu belülről

Az ipari kapu üzem közben csendes, tekintve a minőségi anyagokból készült műanyag bevonatú görgőket. A nagy ipari kapu nyitásáról egy megfelelő teljesítményű ipari kapunyitó motor gondoskodik, melynek működését kettő ipari torziós rugó is segíti. Külön érdemes megemlíteni, hogy a telepített ipari kapu kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Tűzoltóság ipari kapu

Tűzoltóság ipari kapu

A panelek belsejében található, igen kedvező értékekkel rendelkező 40 mm-es poliuretán hőszigetelő anyag képes bent tartani a helyiségben a meleget, illetve nyáron a hűvöset. E mellett természetesen a ragasztott szendvics szerkezetnek köszönhetően a szekcionált ipari kapu stabil felépítéséhez is hozzájárul.

Dunapack Zrt tűzoltóság ipari kapu

Dunapack Zrt tűzoltóság ipari kapu

A cégünk által forgalmazott ipari kapu rendszerek további nagy előnye az időtállóság. A fém részek galvanizált felülete képes ellenállni az idő vasfogának, ugyanakkor az ipari kapu lamellái extra felületvédő és színező festékréteggel is el vannak látva. Ennek köszönhetően a rozsda jó pár évig nem jelent veszélyt. A Dunapack ZRt tűzoltóságát kiválóan erősíti a beépített kiváló ipari kapu, mely tökéletesen megfelel az elvárásoknak. Gyors, csendes és megbízható működés garantálja a megfelelő funkcionalitást, míg visszafogottan elegáns, keskeny bordás mintázata stílusos megjelenéssel ruházza fel. A megrendelő jó pár évig nyugodt lehet az ipari kapu megoldással, amely az üzem egyik legfontosabb, a tűzoltóság megfelelő működését hivatott garantálni.

Hozzászólások lezárva.