Beléptető rendszer az egészségügyben

A beléptető rendszer nem feltétlenül a bankok és a különösen védett intézmények sajátossága. A személyforgalom szűrésére és korlátozására számos egyéb helyen jelentkezhet igény, akárcsak a referenciaként most bemutatásra kerülő Ráckeve Város Szakorvosi Rendelőintézetében.

Az aránylag nagy forgalom indokolta szabályozás tervezésekor merült fel, hogy nem emberi erő alkalmazásával, mondjuk portaszolgálattal, hanem megbízható beléptető rendszerrel oldják meg a problémát. E mellett szólt érvként, hogy egyszeri beruházással akár több évi munkabért, szabadságot és egyéb járulékos kiadást lehet megspórolni. Ez pedig hosszú – de akár már rövid – távon igencsak kifizetődő választás lehet.

A beléptető rendszerek sajátossága, hogy az elektronika emberi beavatkozás nélkül képes elvégezni a dolgát. Kérlelhetetlen, nem megy szabadságra, és hajnalban is ugyanolyan éber. További előny, hogy a beléptető rendszerrel összekapcsolt számítógép pontosan rögzít minden forgalmat. A személyek be-, illetve kilépésének időpontját, ezáltal akár munkaidő nyilvántartásra is alkalmas. A modern technika emellett olyan lehetőségeket is kínál, mint a személyre szabott beállítások. Külön megadható, hogy melyik dolgozó esetében milyen időintervallumban engedélyezze vagy éppen tiltsa le az áthaladást.

Ekey beléptető rendszer referencia a Ráckeve Város Szakorvosi Rendelőintézetében

Ekey beléptető rendszer referencia a Ráckeve Város Szakorvosi Rendelőintézetében

A Ráckeve Város Szakorvosi Rendelőintézetébe telepített beléptető rendszer választása során egy Ekey ujjlenyomat azonosítós megoldásra esett a választás. Ehhez ugyanis nincs szükség kártyákra, kódokra, elegendő, ha a jogosult személy ott van. Az ujját az érzékelőre helyezve az adatbázissal egy szempillanat alatt összehasonlítja a rendszer és máris nyílik az ajtó. A kényelmes áthaladás érdekében, a beléptető rendszer egy Ditec Luxo kapuynitóval is ki lett egészítve. Így, amikor a beléptető zöld utat ad, a kapunyitó automatikusan kitárja az ajtót, majd az áthaladás után bezárja. Tökéletes, automatikus működés, perfekt biztonság.

A beléptető rendszer üzembe helyezésétől kezdve az intézet dolgozóinak egyszerű a dolguk. Nincs szükségük kulcsra és nem kell jelenléti ívet vezetniük. Sőt, még az ajtóhoz sem kell hozzáérniük, csak az érzékelőre kell az ujjukat rátenni. Az ajtó máris kitárul. Ettől kényelmesebb megoldást nehéz találni.

Hozzászólások lezárva.