17” és 24” felsőkategóriás 4K-s referenciamonitorok a Canontól

A Canon két korszerű, televíziós és mozifilmes felhasználásra szánt, 4K-felbontású referenciamonitort tárt a közönség elé.

A DP-V2420 modell egy 24 colos képátlójú referenciamonitor, amelyet konkrétan terjedelmes dinamikatartományú (High Dynamic Range, HDR) videós tartalmak előállításához terveztek. A DP-V1710 szintén hasonló célokra való, de a 17 colos képátlójú modell kompaktabb méreteinek betudhatóan akár tévés közvetítőkocsikban vagy ideiglenes stúdiókban is praktikusan hasznavehető.

A két modellben a Canon képfeldolgozó motorját és a szabadalmaztatott háttérvilágítási megoldását az IPS LCD panel előnyeivel ötvözték, ezáltal a hatalmas felbontás mellett pompás színhűséget, és jókora kontrasztot biztosítanak.

A képminőség modern generációja – a DP-V2420

A DP-V2420-as típus a Canon 4K felbontású referenciamonitorainak aktuális csúcsmodellje, a piacvezető televíziós és filmes stábok elvárásaira ad választ. A kijelző patronálja a nemrég elfogadott ITU-R BT.2100-as szabványt, amely a HDR, vagyis tekintélyes dinamikatartományú videofelvételek paramétereit rögzíti, mindent összevetve rendkívüli, eddig nem látott színhűséget biztosít.

17” és 24” felsőkategóriás 4K-s referenciamonitorok a Canontól

Canon DP-V2420 24” felsőkategóriás 4K-s referenciamonitor

A kiterjesztett dinamikatartománynak hála a mozgóképes tartalmak világos és sötét jelenetei közötti kontraszt merthogy sokkal nagyobb, ami 3D-szerű hatást idéz elő. A Canon korszerű megjelenítői az integrált deBayer szűrő révén képesek a kompatibilis Cinema EOS kamerák natív 4K RAW felvételeinek megjelenítésére külső deBayer szűrő nélkül.

DP-V1710 – modern etalon a kompakt méretű, 4K-s referenciamonitorok közt

Ez a kijelző a full-HD-nál négyszer nagyobb, 3840×2160 pixeles felbontást ad egy kompakt méretű eszközben. A professzionális felhasználásra szánt készülékek közül a DP-V1710-es az első olyan 4K-felbontású modell, amely elérhető 17 colos képátlójú méretben.

Mindössze 8 kilogrammos tömegével ez a kijelző praktikusan felhasználható forgatási helyszíneken vagy közvetítőkocsikban, amelyek szabványos 19 colos rackszekrény-bővítőhelyében pont elhelyezhető.

A DP-V1710 referenciamonitor patronálja a HD/3G és a 6G-SDI interfészeket, ezáltal a 4K-s videojelet egyetlen kábelen keresztül tudja fogadni. Amellett segíti a HDR tartalmak kellően jó kontrasztját és színhűségét előíró HDR EOTF szabványt is, ezáltal feketeszintje is az ilyen tartalmak megjelenítésére finomított.

Megbízhatóan funkcionáló képernyők

Mind a DP-V2420, mind ugyanakkor a DP-V1710 referenciamonitorok keskeny, de robosztus házban kerülnek piacra, kezelésük egyértelmű, az egyes gombokhoz ugyanakkor rendhagyó funkciókat lehet hozzárendelni. A korszerű típusok a Canon korábbi két 4K felbontású referenciamonitorát, a DP-V2410-est és a DP-V3010-est egészíti ki.

Hozzászólások lezárva.