Sorompó GSM távirányítással

A modern kor magával hozza a változásokat. nincs ez másképpen az ipari kaputechnika világában. Ma már nem kunszt a GSM vezérlésű sorompó, ahogyan alábbi referenciánk is bizonyítja.

A Csákvári Zrt. telephelyének biztosítására keresett megoldást, tekintve,hogy a hagyományos drótkerítés és a hozzá tartozó kapu kissé kényelmetlen volt. A feladat, amivel cégünket megkeresték, hogy a bejáratot úgy zárjuk le egy sorompó segítségével, hogy az ne akadályozza a fém kapu manuális bezárását sem.

Ebben a sorompó projektben a legnagyobb kihívást az elektromos vezetékek kiállása jelentette, tekintettel arra, hogy a közelben nem volt semmiféle leágazási lehetőség.

A szakértő mérnökök helyszíni szemléje után tettünk javaslatot egy Ditec QIK-7EH automata sorompó kiépítésére. A vállalkozás azonban nem akart portaszolgálatot üzemeltetni, ráadásul a forgalom sem jelentős ezen a kapun keresztül, így egyéb vezérlési formák kerültek szóba. Végül a GSM megoldás nyerte el a megrendelő tetszését, így a Ditec QIK-7EH automata sorompó egy GSM vezérlésre alkalmas modullal egészült ki. Ennek a kiegészítőnek köszönhető, hogy a sorompó, a megfelelő kód ismeretében, mobiltelefonról nyitható és zárható.

Ditec QIK-7EH automata sorompó GSM távirányítással

Ditec QIK-7EH automata sorompó GSM távirányítással

A részletek megbeszélését követően a munka hamar elkészült. A sorompó test egy masszív beton alátámasztást kapott. Erre szükség volt a sorompókar hosszúsága miatt. Ezen felül a kar extra merevítéseként egy csuklós kartámasz is felkerült a végére.

A sorompó működtetése GSM modulon keresztül lehetséges, akár távolról is.

Végeredményben egy elegáns, megbízható sorompóval egészült ki a vállalkozás kapuja, ahol azonban megmaradt a hagyományos, manuálisan zárható és nyitható kapu is, mint további lehetőség és védelmi vonal.

Hozzászólások lezárva.