Az LG webOS 3.5 okostévé kapta a legrangosabb kiberbiztonsági tanúsítványt

Az LG Electronics (LG) webOS 3.5 Security Manager okostévés platform számottevő kiberbiztonsági tulajdonságainak betudhatóan az okostelevíziók kategóriájában elsőként nyerte el az UL, a Föld legrangosabb biztonságtechnikai és fenntarthatósági szakértőjének tanúsítványát. Az LG célja, hogy az okostelevíziók piacán megszerzett sokéves tapasztalatait és az elért sikereket a következő években az okosotthon megoldásokban teljeskörűen kamatoztassa, és felhasználja azokat az okosotthon biztonságát szolgáló eszközökben és a háztartás automatizálásában is.

Az UL 2900-1 kiberbiztonságot hitelesítő programja (Cybersecurity Assurance Program – CAP) a webOS 3.5 Security Manager platform káros szoftvereknek való kitettségét és sebezhetőségét tesztelte, a számítógépes program gyengeségeit, emellett azon biztonsági ellenőrzéseit is vizsgálta, melyek a felhasználók privát információinak védelmét szolgálják. A program a webOS 3.5 minden biztonsági rétegét megvizsgálta, kitéve a webOS 3.5 alkalmazásait és konfigurációs rendszerét a CWE/SANS Top 25-ös listáján szerepelő hálózati behatolásoknak és virtuális támadásoknak. Az említett kategóriákban az LG webOS 3.5 teljesítménye a biztonságos otthoni IoT hálózat kiindulópontját adja, melyben nagyszámú háztartási alkalmatosság kapcsolható össze.

Az UL 2900-1-es tesztek átfogóan vizsgálják az alkalmazásbiztonságot, az információ elérését és az ahhoz elengedhetetlen autentikációs folyamatokat, a hacker támadások és a számítógépes program hamisítás elleni védelmet. Az LG webOS 3.5 nemcsak az UL-2900-1-es tanúsítványt szerezte meg elsőként az okostévés platformok közül, de iparági minősítést is kapott a digitális jogok alkalmazáson belüli hatékony kezeléséért. Az UL-2900-1-es standardokkal kapcsolatban itt látható újabb információ.

„WebOS platformunk fejlesztésekor a biztonság kérdése folyamatosan a szemünk előtt lebegett, így is különösen jelentős számunkra a biztonsági tesztelés és tanúsítványok elismert szakértője, az UL által kiadott tanúsítvány” – mondta JH Hwang, az LG Home Entertainment kutatás-fejlesztési részlegének alelnöke. „A lehető legtöbb vásárló dönt az okostévék mellett és csatlakoztatja készülékét más digitális eszközökhöz, annál fontosabbá válik az információbiztonság kérdése. Az LG webOS, melyet az iparág a legintuitívabb okostévés platformként tart számon, még mindig példát mutat a piacon.”

Hozzászólások lezárva.