Penge vékony OLED TV az LG-től

Cicoma mentes forma, sima kifogástalan megjelenés, penge vékony OLED panel: Magyarországra is elért hozzánk is az LG falra simítható tévéje, az LG SIGNATURE OLED W7. Nagyjából csak egy sík lapból álló, a szokásoknak megfelelő tévékre alig emlékeztető készüléket Dolby Vision rendszerrel és HDR tartalmakat támogató technológiával vértezték fel, ezáltal nemcsak a kifinomult formatervezést, de a kitűnő otthoni mozi élményt keresőket is le fogja nyűgözni.

Az LG 2016-ban bemutatott OLED portfoliója már sok mindent előrevetített abból, hogyan képzeli el a cég a tévézés jövőjét. A cég ekkor vezette be Picture-on-Glass kialakítású G6 és E6 modelljeit, amelyeken a vékony OLED panel egy mutatós, áttetsző üveglapra került. A dél-koreai vállalat idén emelte a tétet, és elénk tárta a az összes régebbinél vékonyabb és karcsúbb LG SIGNATURE OLED W7 televíziót. A fejlesztők újraértelmezték, melyet eddig gondoltunk a tévékről, és olyan dizájntárgyat alkottak, amely cicoma mentes szépségével harmonikusan simul a környezetébe.

Penge vékony OLED TV az LG-től

A korszerű tévé az LG példátlan, letisztult felépítésű OLED paneltechnológiának hála mindössze 3,85 mm vékony, és úgy simítható a falra, akár egy kép vagy tükör. Ez a Picture-on-Wall kialakítás egy évekkel ezelőtt megkezdett fejlesztői munka betetőzése, amely egyre vékonyabb, karcsúbb képernyőket eredményezett. A falra simítható W7 megszületése a szakértők alapján hasonló fordulat a tévés formatervezésben, mint a CRT tévéket felváltó lapostévék megjelenése.

Mint kép a falon

A fejlesztők minden felesleges elemet elhagytak a W7-ből, ami cicoma mentes egyszerűséget és légies hatást eredményezett. A konstrukció egy vékony mágneses lap segédkezésével rögzíthető a falra, úgy, hogy a tévé és a fal közt majdhogy nem semmilyen rés nem marad, a pengevékony panel alig emelkedik ki a síkból. A falra simuló LG SIGNATURE OLED W7 azt az érzést kelti a szemlélőben, mintha ablak nyílna a falon, amin át feltárulnak a Föld színei. Ezt a hatást erősíti a tévé másfajta hardverelemeit is magába foglaló, a képernyőről leválasztott hangsugárzó is.

Kiváló fekete, nagyszerű színek – amire csak az OLED képes

A szerkezet minden hivalkodás nélkül, szerény magabiztossággal vonzza magára a tekintetet, de nem vonja el a figyelmet a lényegről: az OLED technológiának és a 4K felbontásnak köszönhető pazar látványtól. Az OLED panelek az összes pixelének fényereje külön-külön vezérelhető, illetve akár teljesen ki is kapcsolható, ezáltal külön háttérvilágításra, mint a LED, QLED tévéknél, az OLED-ek tekintetében egyáltalán nincs szükség. Ez a megoldás ennek értelmében fényszivárgás nélkül képes a remek fekete megjelenítésére, mindent összevetve végtelen kontrasztarányt nyújt, egymilliárd lehetséges színárnyalattal. Aminek voltaképpen a képernyőn feketének kell mutatkoznia, ténylegesen fekete marad, hogy mellette a legdinamikusabb, legélethűbb színeket kelthesse életre a tévé. Mindezt minden 2017-es LG OLED TV modellben megtalálható ULTRA Luminance modern műszaki megoldás teszi teljessé, amely ott garantálja a lehető legnagyobb fényerőt, ahol szükség van rá.

Mozi a nappaliban

A W7 mellett a G7, E7, C7 és B7 modelleket magába foglaló új árucikk-csoport az elsőrangú HDR, azaz magas dinamikatartományú tartalmakat vásárló, igényes nézők elvárásait is kielégíti, mert minden egyes tévé segíti a HDR formátumok egész palettáját, beleértve a Dolby Vision, a HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumokat és a Technicolor fejlett HDR tartalmait. Az Active HDR – Dolby Vision funkcióval a televíziók a HDR tartalmakat képkockáról képkockára dolgozzák fel, és ahol elengedhetetlen, dinamikus adatokkal egészítik ki őket. A tévékbe a Technicolor színtechnológiai megoldásai kerültek: precízen azok az újítások, melyeket a legkiválóbb hollywoodi mozifilmes és tévés produkciók is sikerrel kamatoztatnak. Mindez a Dolby Vision rendszerrel kiegészülve valódi mozi élményt nyújt, mert tévézés közben nagyobb fényerőt, élettelibb színeket, dinamikusabb kontrasztokat kapunk. A kiváló hangzásért a Dolby Atmos modern műszaki megoldás felel – a nézők úgy érezhetik, mintha egyenesen a képernyőn futó események közepébe csöppentek volna: az erőteljes, részletgazdag hangzás az egész helyiséget kitölti.

A modern tévékre az LG webOS okostévés platformjának legkorszerűbb típusa, a 3.5 verzió került, amely intuitívabb navigációt nyújt, és gyorsabb elérést ad a Netflix vagy az Amazon online VoD szolgáltatások HDR tartalmaihoz. Mindemellett, a webOS 3.5 okostelevíziós platform a felhasználói adatok védelmét garantáló biztonsági szoftveréért nemrég kiérdemelte a Common Criteria nevű internacionális szervezet tanúsítványát is.

Az LG SIGNATURE OLED W7 idén év elején a Las Vegas-i CES-en mutatkozott be a nagyközönségnek, ahonnét a tárlat „Best of the best”, azaz a legjobb terméknek járó díját is elhozta. Ugyanitt leplezték le a B7 és C7 ezüst és fehér színeket ötvöző, papírvékonyságú tévéit és a leheletvékony üveglapra épített, Picture-on-Glass kialakítású, finom eleganciájú E7 és G7 modelleket. A prémiumkategória csúcsát képviselő új szerkezetek most Magyarországra is megérkeztek, az eszközök júniustól kaphatók a boltokban.

Ajánlott bruttó vásárlói árak:

  • OLED55EG9A7V – 749 990 Ft
  • OLED55B7V – 929 990 Ft
  • OLED55C7V – 929 990 Ft
  • OLED55E7V – 1 239 990 Ft
  • OLED65B7V – 1 499 990 Ft
  • OLED65C7V – 1 549 990 Ft
  • OLED65E7V – 1 859 990 Ft
  • OLED65G7V – 2 169 990 Ft
  • OLED65W7V – 3 169 990 Ft
  • OLED77G7V – 5 199 990 Ft

Hozzászólások lezárva.