Új fázis a számítógépes játékok világában: a Samsung przentálja első HDR-képes QLED gamer monitorjait

A Samsung új CHG90 és a CHG70 ívelt monitorjai már támogatják az eddig csak a televíziókra sajátos, jókora dinamikatartományú (HDR) képmegjelenítést. A korszerű technológiával a képek életre kelnek a képernyőn, és a legapróbb részletek, színárnyalatok is terjedelmes hangsúlyt kapnak, ezáltal a felhasználó tényleg a fejlesztők által megálmodott képet láthatja játék közben.

„A gamerek részére elsődleges fontosságú, hogy egy adott játék minél valósághűbb legyen. A korszerű monitorjaink pont ezt kínálják, mivel minden eddiginél gazdagabb látványt biztosítanak – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics vállalati üzletágának ügyvezető elnöke. – A korszerű QLED kijelzők új szintre emelik a játékélményt, ezáltal biztosak vagyunk abban, hogy továbbfejlesztett kialakításuk, ezenkívül új funkcióik hatása az egész játékpiacon érzékelhető lesz.”

Új fázis a számítógépes játékok világában: a Samsung przentálja első HDR-képes QLED gamer monitorjait

A részleteken a hangsúly

A CHG90 és a CHG70 kijelzők úgyszintén a Samsung forradalmi quantum dot technológiájára épülnek, amely elsőként a QLED televíziók termékcsaládjában mutatkozott be a 2017-es CES tárlaton. A QLED quantum dot modern műszaki megoldás képpontjai egy újféle fémmagra épülnek, és az ilyen formában megjeleníthető színek lefedik az sRGB színspektrum 125 százalékát, ezenkívül a filmiparban használatos Digital Cinema Initiatives (DCI-P3) szabvány 95 százalékát. Ez minden eddiginél nagyobb színgazdagságot, mindemellett tűéles és korrekt képmegjelenítést garantál a számtalan színárnyalat mindegyikében.

A Samsung CHG90 32:9 képarányú monitora 3840×1080 pixeles felbontással dupla Full HD (DPHD) képmegjelenítésre képes a 49 colos átmérőjű képernyőn. A CHG90 szó alapján nagyobb teret ajánl a játékosoknak, betudhatóan az ipari szabványokat is meghaladó szélességének. A kijelző 1,800R értékű íve és ultraszéles, 178 -os betekintési szöge a legkülönbözőbb nézőpontokból garantál remek képminőséget.

A CHG90 magas képfrissítési frekvenciája (144 Hz), az iparágban is kiemelkedőnek számító, 1 ms válaszideje (MPRT), ezenkívül a kép elmosódását gátoló négycsatornás scannelési technológiája együttesen garantálják az örök, egybefüggő képet a képernyő egész felületén.

A játékok új szintje

A CHG70 az első gamereknek szánt, ívelt QLED megjelenítő, amely egyesíti a HDR és quantum dot modern műszaki megoldást. Az akár 600 nit fényerőre is képes képernyő élesebb (2560×1440 WQHD felbontású) és fényesebb kép megjelenítését kínálja, amelyen a legapróbb részletek is láthatóvá válnak fényes és sötét környezetben szintúgy. A kijelző 27 és 31,5 colos átmérővel szintén rendelkezésre áll. A CHG70 duplazsanéros, állítható magasságú állvánnyal ellátott, mindent összevetve a megjelenítő a felhasználó igényeinek megfelelően pozicionálható.

A még jobb képminőség érdekében a Samsung gamer monitorjai közül a CHG70 és a CHG90 elsőként alkalmazza az AMD új Radeon FreeSync 2 technológiáját. Ez a megoldás kiküszöböli a kép akadozását, ezáltal a töretlen átmenetek problémamentes játékélményt biztosítanak. A Radeon FreeSync 2 modern műszaki megoldás a szélesebb színskálát is segíti, ezáltal a HDR tartalmak az sRGB szabványhoz képest kétszer gazdagabb fény- és színhatásokkal jelennek meg.

A megfelelő HDR képminőség elérése érdekben a Samsung stratégia partnerséget kötött a DICE és Ghost Games stúdiókkal, mindent összevetve kimagasló fejlesztések várhatóak az elkövetkezendő időszakokban is a gamer megjelenítők területén.

A CHG90 és a CHG70 megjelenítők már bezsebelték az első terjedelmes elismerést: az ez évi IDEA Awards díjátadón az CHG90 bronzérmet nyert a Vásárlói modern műszaki megoldások kategóriában, miközben a CHG70 ugyancsak döntős áru volt ugyanebben a csoportban.

Hozzászólások lezárva.