Energiatakarékos lett a Katica Tanya

Egészében megújuló forrásból biztosítja energiaszükségletét a somogyi Patcán látható Katica Tanya Élményközpont egy napelempark kialakítását is magába foglaló, a napokban átadott beruházás eredményeként.

Handó Eszter, a Katica Tanya Élményközpont alapító tulajdonosa: nem használnak földgázt, a komplexum hő- és elektromosáram-igényét a napelemek által termelt energiából fedezik, ezzel lényegesen csökkentik ökológiai lábnyomukat.

Energiatakarékos lett a Katica Tanya

Szólt arról, hogy az elmúlt egy évben saját erőből és banki hitelből megvalósított fejlesztésük eredményeként bővítették éttermüket, három új faház építésével már 200 vendégüknek tudnak egyszerre szállást biztosítani, új ugrószőnyegeiknek, pólófestő műhelyüknek és a viaszkéz-készítő foglalkozásnak hála 70 fölé emelkedett a bel- és kültéri játékaik száma.

A 12 hektáron elterülő, családi vállalkozásként funkcionáló élményközpont építése több mint másfél évtizede kezdődött, a tulajdonosok eddig 800 millió forintot költöttek rá saját, illetve európai uniós forrásból és hitelből.

A vállalkozás 2008 óta rentábilis, a nyereséget egész egészében visszaforgatják. Előző évben 65 ezer látogatójuk volt, s remélik, hogy a szűnni nem akaró fejlesztéseknek is hála a vendégforgalom eléri az évi 75 ezret.

mti

Hozzászólások lezárva.