Bekúszott a mindennapokba a mesterséges intelligencia

Éves informatikai eseményén, az Ignite szimpóziumon a Microsoft felhőre épülő, már a mesterséges intelligenciát és a kevert valóságot is alkalmazó megoldásokat ismertetett. Külön figyelmet fordítottak az oktatásra, továbbá az ügyfélkapcsolat első vonalában dolgozó, a vállalatot személyesen képviselő munkavállalókra.

Több mint 25 000 vállalkozásbeli partnere előtt, az egyesült államokbeli Orlandoban megszervezett éves informatikai konferenciáján hozott nyilvánosságra új IT megoldásokat a Microsoft, amelyek összekapcsolják a felhőszolgáltatások, a mesterséges intelligencia és a vegyes valóság előnyeit, megteremtve a lehetőséget forradalmian új kereskedelmi modellek kialakítására. A Microsoft népszerű termékei – az Office 365, a Windows 10, a Microsoft Azure, a Dynamics 365 és a Microsoft AI – a villámgyorsan változó munkahelyi infrastruktúrához alkalmazkodnak: még hatékonyabb adatgyűjtő és -kezelő, több mesterséges intelligenciára, hibrid és felhő technológiára épülő funkcióval bővültek. A társaság vezetői és mesterei arról is megosztották a terveiket, hogy a modern kvantumszámítógépek miként járulhatnak hozzá az emberiség előtt álló legnagyobb kihívások megoldásához. A beszéd megnézegethető a rendezvény hivatalos weboldalán.

Bekúszott a mindennapokba a mesterséges intelligencia

Két új Microsoft konstrukció

A Microsoft két új csomagajánlatot állított össze, amely a híres iroda alkalmazásokat, a Windows 10 operációs rendszert, azonkívül a mobilitást és az adatvédelmet szolgáló megoldásokat tartalmaznak. A csomagok legfőképp a diákok és oktatók, azonfelül a vásárlókkal, ügyfelekkel közvetlen kapcsolatban található dolgozók részére nyújtanak forradalmi megoldásokat.

A Microsoft 365 F1 az Office 365, a Windows 10, és az Enterprise Mobility + Security termékeket biztosítsa egyesült erővel és egyes vélemények alapján több mint 2 milliárd közvetlen ügyfélkapcsolati munkát végző, „első vonalbeli” dolgozó munkavégzését könnyítheti meg.

A Microsoft 365 Education az Office 365 for Education irodai szoftvercsomagot magába foglalja és kiegészült a Minecraft Education Edition alkalmazással. A Microsoft 365 Education a tanulók és oktatóik közti adatvédett kollaborációt és a kreativitás kibontakoztatását patronálja. A Microsoft 365 modernizált veszélyforrások elleni védelemmel (Advanced Threat Protection) érkezik, amely például a SharePoint Online, a OneDrive for Business és a Microsoft Team erőteljesebb védelmét, adathalászat szembeni ellenállóságát, a felhőszolgáltatásokban és a helyi szerveren tárolt felhasználói adatok elleni támadásokat jelző rendszerek működésének összehangolását jelenti.

Okos keresés és segítség a rendszergazdáknak

A keresést mesterséges intelligencia és gépi ismeretszerzés teszi az összes régebbinél hatékonyabbá, amely a Microsoft 365 minden alkalmazására kiterjed. Újdonság a Bing vállalkozásoknak kifejlesztett verziója, a Bing for Business, amely a felhasználó által megadott tényezőkre alapuló, kontextusfüggő kereséseket hajt végre a szervezeten belül és azon kívül is.

Microsoft Teams és Skype for Business egyben

A Microsoft az okos kommunikáció elsődleges eszközeként tekint a Microsoft Teams alkalmazásra. Ebbe tervezik integrálni a Skype for Business Online funkcióit is, azonfelül kognitív és adatkezelő megoldásokat, ezáltal a Teams ezentúl képes lesz egy platformon összefogni az Office 365-ben közösen dolgozók tevékenységét.

Újgenerációs munkafolyamatokat

A Microsoft új, mesterséges intelligenciára épülő megoldásokkal bővítette ki a Dynamics 365 vállalatirányítási rendszert is. Ez olyan válaszokat képes adni a vállalkozások részére kritikus vállalkozásbeli helyzetekre, és úgy formálja az applikációkat és szolgáltatásokat, hogy a vállalat munkatársai képesek legyenek megújítani a mindennapi munkafolyamataikat. Az egyik ilyen megoldás nem más, mint egy nagy tudású, virtuális ügyfélkapcsolati menedzser, amely az ügyfélszolgálati részleg tevékenységét patronálja, a Microsoft AI által működtetett nagy tudású chatbottal.

A Dynamics 365 részére kifejlesztett moduláris alkalmazások segédkezésével a vállalkozások eléggé rövid időn belül átalakíthatják a kritikus fontosságú munkafolyamataikat. Ezek a létező rendszereket integrálják, ezután a Dynamics 365-ből, a LinkedInből és az Office 365-ből kinyert információkkal emelik magasabb szintre a hatékonyságukat. Az első két moduláris alkalmazás, az Attract és az Onboard a legjobb pályázó kiválasztásában és integrációjában támogatja a vállalatokat.

Modernizált felhőszolgáltatások

A Microsoft Azure páratlan és egységes hibrid infrastruktúrát nyújt az nagy tudású, adatvezérelt vállalkozásbeli folyamatokhoz – a telephelyen és a felhőben éppúgy.

Az SQL Server az első olyan, felhős adatbázis kezelő rendszer, amely telephelyi változatban szintén rendelkezésre áll. Az SQL Server 2017 elsőként lesz alkalmas Windows, Linux és Docker konténerek futtatására, ezáltal a fejlesztők az általuk preferált nyelven és környezetben írhatják meg nagy tudású alkalmazásaikat. Ez, a hatékonyság növelése mellett, az adatvédelmet is erősíti. Ugyancsak elérhetővé vált a teljesen automatizált Database Migration Service és az SQL DB Managed Instance, amelyek a telephelyi SQL szerver adatbázis átmozgatását könnyítik meg Azure SQL-be.

A Microsoft Cognitive Services új variánsa ugyanakkor biztosítja, hogy a fejlesztők mesterséges intelligenciát építhessenek be az alkalmazásaikba. Ilyen a szövegelemzés, a nyelvhasználatból következtethető attitűd-elemzés, egy szöveg kulcskifejezéseink és nyelvének azonosítása.

Az Ignite szimpózium újdonságairól aprólékosan a Microsoft hivatalos blogbejegyzésében olvashatnak.

Hozzászólások lezárva.