Okosiskola projektet díjazott a MET – A Samsung Smart School kapta a MET Újítás és Tehetség Díját

A nevelésben új utakat nyitó, a hatékonyabb tanítást és a jókedvű tanulást segítő projekt, Samsung Smart School nyerte el

a MET Fejlesztés és Tehetség Díját. Az elismerést a Figyelő TOP200 gálán a Samsung Electronics Magyar Zrt. kaphatta meg.

A Smart School indítvány a legkorszerűbb tudományos feljesztés eredménye hozzájárulásával könnyíti meg a tanulást, és teszi hatékonyabbá az oktatást – a jászfényszarui okosiskola mellett – az állam már 45 pontján. A magyarországi közoktatási keretekbe szervesen illeszkedő, a oktatók digitális szakmai képzésére is tekintélyes vállalkozó nevelési modul, olyan alkalmazásokon alapul, melyek játékosan, a vizualitásra építve tanítanak.

A tantermekben az okostáblák és tabletek segédkezésével a gyermekek példaként hamarabb átláthatják a matematikai összefüggéseket, de gyorsabban bővíthetik a szókincsüket is, mikor is idegen nyelvet tanulnak. A program részeként a oktatók többhetes képzést kapnak, melynek esetén új, digitális nevelési módszertant sajátíthatnak el, merthogy a siker kulcsa az ő kezükben van.

A 2015 – ben hozott létre Újítás és Tehetség Díjat a MET vezető munkatársaiból álló zsűri azért ítélte a Samsungnak, mert a legkorszerűbb szerkentyűkkel, modernizált módon járul hozzá az képzés, mint társadalmi ügy felkarolásához. A MET a Figyelő TOP200 rangsorában szereplő üzemek közül választotta a ki a nyertes projektet.

„A MET – nél azt valljuk, hogy a tudás, a tehetséges munkatársak által megalakított újítás a legnagyobb kereskedelmi érték. Így fontosnak tartunk minden olyan indítványt, amely támogatja a hazai oktatást abban, hogy érdeklődő, széles látókörű és találékony új generációt neveljen. A most díjazott okosiskola átfogó, végiggondolt és hosszú távú indítvány, amelybe rögvest beleszerettünk” – mondta Szabó Gergely, a MET Magyarország vezérigazgatója.

„A technológiai fejlesztések kapcsán állandóan az a döntő kérdés, hogy be tudnak – e épülni a helyi közösségek életébe. Az okostantermek kiállták az idő próbáját: az elmúlt három évben megszerették a tanulók és a oktatók, mindent összevetve az tanítás szerves részévé váltak. A Smart School mindemellett magabiztos eszközhasználóvá teszi a gyermekeket, mindent összevetve hozzájárulhat a későbbi sikeres továbbtanuláshoz, ezt követően a munkaszerzéshez is. Az okostantermek csökkentik a digitális írástudatlanságot, amely napjaink egyik hatalmas kihívása az álláskeresők körében” – nyilatkozta Hwanseog Choi, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

Hozzászólások lezárva.