Színekkel a egész életért

A Samsung magyar kutatókkal együttesen alkotta meg a SeeColors mobil és tévés alkalmazáspárt, amely a színtévesztés tüneteinek kezelésére szolgáltat úttörő megoldást. Az internacionális sikerekben is részesített innovációt a cég most legfrissebb, csúcstechnológiás QLED TV-in is elérhetővé teszi, hogy a lehető legtöbb vásárló megismerhesse a színeket a maguk tökéletességében. Az alkalmazás a hazai, román és bolgár piac mellett november 27-től globálisan szintén rendelkezésre áll.

Gyakoribb, mint hinnénk

A színtévesztés meglepően gyakori látási rendellenesség, amely a férfiak 8, a nők 0,5-1 százalékát érinti. A világon majdnem 300 millió, csak Magyarországon ugyanakkor közel félmillió ember a egész színskála csak egy némely részét látja az emberek leggyakrabban ellenben nincsenek tisztában állapotukkal, és döntő fontosságú helyzetekben szembesülnek vele: vezetés közben, munkához köthető alkalmassági teszteken vagy tanulmányaik esetén. A színtévesztés heterogén fajtái és mértékei a rendellenes színlátástól a egész színvakságig terjednek, és együttes bennük, hogy az érintettek egész életére kihatással lehetnek.

SeeColors: díjnyertes fejlesztés a Samsungtól

A Samsung felismerte, hogy a színtévesztésről gyakorisága ellenére kevés szó esik. Ennek köszönhetően tűzte ki célul egy olyan simán hasznavehető modern műszaki megoldás fejlesztését, amely nemcsak a korrekt diagnózis felállítását biztosítja, hanem képes a színeket a maguk tökéletességében megmutatni a rendellenességben érintetteknek.

A SeeColors alkalmazáspárt a Samsung Dr. Wenzel Klárával, a fővárosi Műszaki és Gazdaságtudományi Felsőfokú intézményben tevékenykedő, a színtévesztést több évtizede tudós egyetemi professzorral együtt alkotta meg. A professzor vezetésével funkcionáló magyar kutatócsoport egy matematikai modell támogatásával teremtette meg a Colorlite színtévesztés tesztet. Ezt a több mint húsz éves akadémiai munkával tökéletesített diagnosztikai módszert adaptálta a Samsung mobileszközeire és újgenerációs okostévéire.

Az továbbfejlesztett alkalmazás több internacionális elismerésben részesült: a 2016-os Cannes Lions internacionális reklámfesztiválon két bronz oroszlánnal, az ez évi London International Awards kreatívfesztiválon mindazonáltal ezüst fokozattal díjazták.

Hozzászólások lezárva.