Mesterséges intelligenciával és új processzorral debütál az LG 2018-as prémium tévékínálata

Az LG Electronics (LG) a 2018-as CES-en szemlélteti legkorszerűbb OLED és SUPER UHD televízióit, melyek a társaság ThinQ mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) technológiájával és a modern α (Alpha) képfeldolgozó processzorral új távlatokat nyitnak a házimozizásban. A ThinQ modern műszaki megoldás révén a szerkezetek több száz verbális parancsot képesek értelmezni az LG saját, nyílt okosplatformján és nagyszámú más AI szolgáltatáson át.

Az integrált AI-funkciókkal az LG televíziók tulajdonosai a mai fejlett hangasszisztens-technológiák minden előnyét élvezhetik, merthogy közvetlenül a távirányítóba beszélve adhatnak utasításokat a szerkezeteknek. Az LG ThinQ televíziói okosotthon-központként is funkcionálnak, melyen át újabb okoseszközök, példaként robotporszívók, légkondicionálók, légtisztítók, okosizzók és okoshangszórók is elérhetők, melyek wifin át csatlakoztathatók a tévéhez.

Az LG piacvezető OLED tévéi a nézők alapján a legjobb képminőséget nyújtják – a cég új, α (Alpha) 9 processzorával ez a minőség még magasabb úgyszólván lép. Az LG nanocellás SUPER UHD televíziói Full-Array Local Dimming (FALD) háttérvilágítással készülnek, ezáltal mélyebb feketéket, élénkebb színeket és részletesebb árnyalatokat tudják visszaadni. E modern műszaki megoldás érdemben azt jelenti, hogy az LCD panel háttérvilágítását sorokba szervezett diódák biztosítják, melyek fényerőssége csoportonként változtatható, ezáltal a megjelenő képen a világosabb színek erősebb, a sötétebb színek mindazonáltal gyengébb háttérvilágítást kapnak.

Korszerű életstílus az nagy tudású kellékekkel

Az LG ThinQ AI-megoldása még interaktívabb élményt biztosít a társaság legkorszerűbb OLED és SUPER UHD televízióiban. A természetes nyelvek feldolgozásán (Natural Language Processing, NLP) alapuló okos, hangalapú vezérlés az LG saját gépi mélytanulási (deep learning) technológiájával, a DeepThinQ-kel egészül ki. A leegyszerűsített beállításokkal a felhasználók villámgyorsan és egyszerűen kapcsolódhatnak a videojáték-konzolokhoz és külső hangprojektorokhoz. A felhasználók bármilyen információra, képre vagy videóra rákereshetnek, de konkrét témára is szűrhetnek hagyományos, verbális parancsokkal. A távirányítóba beszélve használhatják példának okáért a „mutasd meg minden filmet, amiben ez a színész játszott” vagy a „mutass jógavideókat” verbális parancsokat.

A ThinQ mesterséges intelligenciával felvértezett LG tévék az elektronikus műsorújságon (Electronic Program Guide, EPG) alapuló szolgáltatások mindegyikét támogatják, mindent összevetve bármikor valós idejű információkat képesek szolgáltatni, de egy olyan csatornára is keresztül tudnak váltani, amely a kért tartalmat sugározza. A szerkezetet megkérhetjük, hogy keressen rá egy film zenéire, de utasíthatjuk arra is, hogy kapcsolja ki önmagát egy adott műsor végén – mindezt nélküle, hogy megismételnénk a program nevét vagy beírnánk egy konkrét kikapcsolási időpontot.

Képminőség a tökéletesség ajtajában

Az LG legfrissebb α (Alpha) 9 nagy tudású processzora a képeket élethűen, lenyűgözően gazdag színvilággal, élességgel és képmélységgel jeleníti meg. Az α (Alpha) 9 legszámottevőbb, modernizált funkciója a négylépcsős zajcsökkentés, mellyel az LG televíziói kétszeres műveletet végeznek el a kép megjelenítése előtt, mint a szokásoknak megfelelő zajcsökkentő technikákat alkalmazó gépezetek. A korszerű algoritmus ezáltal kifinomultabb zajszűrést biztosít, rendbe hozza a megjelenő képek tisztaságát és részletesebb, finomabb színárnyalatokat nyújt.

A processzor a színmegjelenítési képességeket is rendbe hozza, mindent összevetve az árnyalatok a lehető legközelebb állnak az eredeti tartalomhoz. A korszerűsített színkorrekciós algoritmus még természetesebben jeleníti meg a színeket, mivelhogy a korábbinál hétszer nagyobb színkoordináta-rendszert használ. Patronálja ezenkívül a szélsebes képfrissítést (high frame rate, HFR), mindent összevetve untalan és tiszta mozgógépet tudja visszaadni akár másodpercenként 120 képkocka során is – az akciójelenetek, sportközvetítések és akciófilmek villámgyors részletei ezáltal állandóan jól kivehetőek lesznek a képernyőn. A modern képfeldolgozó processzorral a 2018-as LG OLED televíziók bármilyen tartalmat képesek a lehető legjobb minőségben megjeleníteni, tényleg kivételes tévénézési élményt nyújtva a vásárlóknak.

A Nanocellás modern műszaki megoldás új szintje

Az LG már 2017-ben célként fogalmazta meg, hogy a nanocellás SUPER UHD televízióival a piacon elérhető legjobb LCD TV képminőséget alkossa meg. A nanocella-technológia, a FALD háttérvilágítás és az α (Alpha) 7 processzor kombinációjával az LG 2018-as SUPER UHD masinái számtalan technológiai előnyt nyújtanak a vásárlók részére a mélyebb fekete megjelenítésétől az élethűbb képeken, a részletesebb árnyékokon és a valósághű színeken keresztül a széles betekintési szögekig.

A tévé kávájának széleiben elhelyezett LED-háttérvilágításhoz, az ún. edge-lighting technológiához képest az ez évi, FALD technológiás SUPER UHD televíziók sűrűbb háttérvilágítási zónákat biztosítanak, melyek a egész panel mögött, egyenletesen helyezkednek el. Az LG technológiájával a feketék sötétebbek, a színek ugyanakkor élénkebbek, merthogy a LED-fények csoportjai külön-külön irányíthatók, mindent összevetve ahol kevesebb háttérvilágítás elengedhetetlen a képernyőn megjelenő szín megvilágításához, ott a diódák csoportja alacsonyabb fényerőn működik. A technológiával részletesebb árnyékokat és élesebb képet kapunk, és kevesebb háttérfény szűrődik ki a panelen át – ennek hála magasabb kontrasztarány és jobb képminőség jellemzi a korszerű tévékészülékeket.

A lehető legjobb 4K HDR moziélmény

Az LG 2018-as OLED és SUPER UHD tévéi mind 4K Cinema HDR képességgel felvértezve kerülnek a polcokra, amely igazi moziélményt visz az otthonokba, formátumtól függetlenül. A konstrukciókat már a Technicolor modernizált HDR-technológiájával is ellátták, ezáltal a legtöbb lényeges HDR-formátumot támogatják, a Dolby VisionTM-től a HDR10-en át a HLG (Hybrid Log-Gamma) formátumig. Az LG 2018-as OLED és SUPER UHD tévéi dinamikusan, képkockáról képkockára dolgozzák fel a HDR-tartalmakat az LG saját fejlesztésű képmegjelenítési algoritmusának (Enhanced Dynamic Tone mapping) hozzájárulásával. A korszerű eszközök összese Dolby Atmos objektumalapú térhangzással érkezik, ezáltal a lehető legjobb audiovizuális élményt ajánlja a vásárlók részére.

Hozzászólások lezárva.