Az LG a DeepThinQ technológiával erősíti mesterséges intelligenciát alkalmazó termékeit és szolgáltatásait

Az LG Electronics (LG) a társaság minden üzletágára kiterjeszti szabadalmazott gépi mélytanulás (deep learning) alapú mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) technológiáját, mellyel célja, hogy meggyorsítsa a legmodernebb technológiával ellátott gyártmányok piaci bevezetését.

Az LG előző évben hozta létre a DeepThinQ 1.0 platformot a társaság koreai mesterségesintelligencia-laboratóriumában – az intézmény megalapításának célja az AI technológiákkal kapcsolatos kutatások felgyorsítása volt. A platform segédkezésével a mesterséges intelligencia nagyon sok termékbe integrálható, mindent összevetve az LG termékfejlesztői a jövőbeli készülékekben alkalmazhatják a gépi mélytanulási modern műszaki megoldást. Az LG nemrégiben bejelentett ThinQ titulussal rendelkező AI márkájának stratégiája alapján a DeepThinQ technológiával fejlesztett készítmények – a mobileszközöktől a háztartási berendezésekig – egy sor modern műszaki megoldás és szolgáltatás összekapcsolásával mindenre kiterjedő felhasználói élményt nyújtanak ezt követően.

A DeepThinQ 1.0 olyan AI-funkciókat magába foglal, mint a hang-, a video- és a szenzorfelismerés, vagy a tér- és testérzékelés, melyeket az évek alatt az LG felhasználók szokásai nyomán gyűjtött adatok alapján fejlesztettek. A DeepThinQ 1.0-t a kezdetektől a nyitottság és a változatosság figyelembe vételével tervezték, melynek eredményeként a platform több operációs rendszert, például az Androidot, a Linuxot és a webOS-t is patronálja.

Az LG ThinQ-val az „élni és tanulni” mottó egészen új jelentést nyer. A DeepThinQ platformon fejlesztett gyártmányok felhőalapú szervereken át tanítják önmagukat, mindent összevetve idővel egyre okosabbak lesznek. Ez a tanulási tulajdonság a DeepThinQ modern műszaki megoldás alapja, amely révén az LG AI-termékei nemcsak a közvetlen környezetüket, hanem tulajdonosuk viselkedési mintáit is értelmezni tudják. Az LG ThinQ légkondicionáló példának okáért idővel megtanulja tulajdonosa szokásait, és önműködően lehűti a szobát a megszokott hőmérsékletre. A gépjárműben az LG utastérfigyelő technológiája megtanulja a sofőr arckifejezéseit és mozdulatait, mindent összevetve észreveszi, ha a gépkocsit vezető személy elálmosodik. Mindemellett a ThinQ a gépkocsit legtöbbet használó utasok elvárásainak megfelelően állítja be a zenét, a világítást és a klímát az utastéren belül.

A DeepThinQ már most megváltoztatta pár – a kereskedelmi szektor és a fogyasztók részére lett kifejlesztve – gyártmány tervezésének módját. A koreai Incheon Internacionális Repülőtéren funkcionáló LG reptéri robotok (Airport Guide Robots) példának okáért a környezeti zajok kifinomult elemzése révén könnyűszerrel megértik az utasok beszédét. Az LG robotporszívója ugyanakkor megtanulja, mi a különbség a szék és a kutya közt, és ennek megfelelően navigál a lakóhelyen belül.

„A DeepThinQ a nyílt filozófiánk megtestesítője – célunk, hogy a platformok, együttműködések és összekapcsolhatóság nyílt stratégiáján át a legerősebb AI-megoldásokat nyújtsuk vásárlóinknak” – mondta Dr. IP Park, az LG Electronics technológiai igazgatója. „A ThinQ teljesen meg fogja változtatni azt, miközben vásárlóink a termékeinket használják: a ThinQ portékák fognak róluk tanulni, nem mindazonáltal fordítva.”

Hozzászólások lezárva.