Samsung „The Wall” – Elért hozzánk is a Samsung első, 146 colos képátlójú, moduláris MicroLED televíziója

A Samsung a 2018-as Szórakoztató elektronikai Bemutatón (Consumer Electronics Show, CES) ismerteti részleteiben is „The Wall” néven a márka első, fogyasztóknak szánt, 146 colos moduláris, saját fény kibocsátására képes MicroLED technológiával ellátott televíziókészülékét. A TV megjelenítője egyike a Samsung legmodernebb kijelzőtechnológiai innovációinak, amely a televíziózás jövőjét vetíti előre. Egy olyan víziót, ahol a TV mindemellett, hogy a fogyasztók részére számottevő képi hatást nyújt, az okosotthonok központjaként teheti még komfortosabbá, hatékonyabbá a mindennapokat.

A modern technológiáról és a Samsung jövőbeni elképzeléseiről Jonghee Han, a Samsung Vizuális monitorok üzletágának elnöke és Dave Das, A Samsung Electronics America Szórakoztató elektronikai üzletágának rangidős alelnöke beszélt a Samsung idei, Las Vegasban megszervezett First Look eseményén több, mint 300 internacionális sajtós és véleményvezér előtt. Mindketten olyan jövőképet vázoltak fel, ahol a televíziók megjelenítői briliáns látványt nyújtanak és kiválóan épülnek be az emberek mindennapi életébe.

„A Samsungnál elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy a fogyasztók részére átfogó élvonalbeli képernyőélményt biztosítsunk – mondta Jonghee Han, a Samsung Vizuális monitorok üzletágának elnöke. – A Samsung első, fogyasztóknak szánt moduláris MicroLED televíziója, a „The Wall” újabb áttörést jelent a kijelzőtechnológia területén. A monitor a legkülönfélébb méretekben állítható elő, fantasztikus fényerőt, színskálát, színgazdagságot nyújt, ugyanakkor valódi mély feketét tudja visszaadni. Igencsak örülünk annak, hogy bemutathatjuk a legmodernebb lépésünket a fogyasztók részére nyújtott jövőbeni képernyőtechnológiához és figyelemfelkeltő vizuális élményhez vezető úton.”

A Föld első moduláris tévéje MicroLED technológiával: A jövő képernyője

A 146 colos képátlójú Samsung „The Walll” moduláris tévé MicroLED technológiájával hihetetlenül éles képet nyújt bármilyen méret, felbontás vagy forma során. A modern műszaki megoldás lényege a microméter (µm) nagyságú LED-ek használatában rejlik, amelyek sokkal kisebbek a ebben a pillanatban alkalmazott LED-eknél és saját maguk fényforrásaként szolgálnak.

A „The Wall” által használt MicroLED technológiával nincs szükség színszűrőkre vagy háttérvilágításra, habár egyedülálló élményt nyújt tévénézés közben a fogyasztók részére. A MicroLED képernyő kiemelkedően tartós és tekintélyes teljesítményre képes, a fényerőt, a fényforrás élettartamát és az energiafogyasztást nézve éppúgy, ezáltal határozza meg a jövő kijelző-technológiájának alapjait.

Modul alapú, káva nélküli megvalósításának hála a „The Wall” lehetőséget nyújt arra, hogy a vásárlók saját igényeiknek megfelelően alakítsák televíziójuk méretét és formáját. A képernyő alkalmazkodik a különféle felhasználási célokhoz, az eltérő igényeknek megfelelően akár egy egész falat lefedő kijelzőként is funkcionálhat.

Mesterséges intelligencia-technológia (AI) a 8K képminőségért: A televíziózás élményének maximalizálása

A Samsung ezenfelül prezentálta az első QLED TV-jét 8K képminőséggel és mesterséges intelligenciát (AI) használó technológiával, amely az internacionális forgalomban elsőként Dél-Koreában és az Egyesült Államokban áll rendelkezésre 2018 második felétől. A mesterséges intelligencia-technológia segédkezésével az eltérő tartalmak alapértelmezett felbontása 8K minőségre emelhető. A modern műszaki megoldás egy olyan szabadalmaztatott algoritmust alkalmaz, amely az összes jelenetnél automatán hozzáigazítja a képfelbontást a kép többi tulajdonságához, ezáltal szakadatlan feljavítja a képminőséget, mitöbb bármilyen típusú és bármilyen eredetű tartalmat egyszerűen jókora felbontású 8K tartalommá formál.

A 8K megoldás a legkorszerűbb funkcióknak betudhatóan a maximumot hozza ki a vizuális élményből. A csökkentett képi zaj, a képernyőn megjelenő eszközök határozott kontúrvonalai olyan képminőséget idéznek elő, amely kiemelkedően adja vissza a sztenderd felbontású tartalmakat is. Az önműködően igazodó hangkorrekció mindazonáltal tovább fokozza az élményt, legyen szó egy sport közvetítésről vagy zenei koncertről.

Bixby-vel és Smart Things-szel korszerűsített 2018-as SMART TV

A Samsung a CES-en elénk tárta az olyan új csatlakozási és kényelmi funkciókkal modernizált 2018-as Smart TV-it, mint a Bixby, Smart Things és Universal Guide.

A 2018-as Samsung Smart TV-k hétköznapi tartalommegosztást és csatlakoztathatóságat is szolgáltatnak a Samsung IoT (Internet of Things) platformjának, a SmartThings-nek betudhatóan. Ezzel tényleg flottul lehet a tévékészüléket irányítani és egyéb eszközökhöz csatlakoztatni.

A találkozón másfajta termékzónák fejlesztéseit is bemutatták, amelyekkel a vendégek egy átfogó képet kaphattak a Samsung legfrissebb tévés innovációiról. Mint amilyen a 8K-AI modern műszaki megoldás, a 4K HDR Gaming, illetve a HDR10+ formátum is.

Hozzászólások lezárva.