Kínában terjeszkedik az NNG magyar autóipari szoftverfejlesztő

A kínai piacra fókuszál az idén a navigációs és kiberbiztonsági megoldásokat kínáló magyar autóipari szoftverfejlesztő NNG Kft. – mondta Giles Shrimpton vezérigazgató, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nyomatékosította, a piaci terjeszkedés részeként mindjárt 50 fejlesztő mérnökkel új központot nyitnak Sanghajban. Eddig 15, többnyire kereskedelemmel munkálkodó munkatársuk volt a távol-keleti országban.

Giles Shrimpton hangoztatta, hogy a vállalat 2016-ban 98 millió euró árbevételéből 2 százalék származott a kínai belföldi piacról, 5-7 százalékot tesz ki a kínai kivitelből adódó bevételük, ezt az arányt szeretnék a következő években 20-25 százalékra növelni.

Az NNG vezérigazgatója közölte, most öt kínai autógyárnak fejlesztenek helyi megoldásokat, és arra számítanak, hogy a gépkocsik eladásának növekedésével vállalkozásbeli lehetőségeik is bővülnek.

Pécsi Valentin, az NNG Kft. csendes-óceáni térségéért – köztük a kínai fejlesztésért – felelős magyarországi vezetője a sanghaji új fejlesztő center munkájával kapcsolatban hangoztatta, hogy a kínai bővítés kedvezően hat ezt követően a fővárosi létszám alakulására is. Az NNG termékét még mindig a cég magyar centrumában fejlesztik, a kínai részleg a helyi adaptációval odafigyel ezután.

Pécsi Valentin hangoztatta, a kínai piacra szánt navigáció rettentően sok helyi feladja a leckét, egyebek közt be kell építeni a helyi közlekedési szabályozást, kezelni kell a nagyvárosokban akadozó GPS-jeleket, a kínai kultúrához igazodó kivételes keresést. Példaként említette, hogy Kínában a fordulásnál nem a jobbra, azonfelül balra fogalmat használják, hanem égtáj alapján határozzák meg az irányt.

Az NNG Kft. információja alapján a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják az egész világon, köztük 30 autómárkában. A vállalat a világon többfelé Európán kívül példaként az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában ellátott helyi képviselettel.

mti

Hozzászólások lezárva.