Mesterséges intelligenciával mutatkozott be az LG V30SThinQ mobiltelefon

Az LG Electronics (LG) a 2018-as barcelonai Mobile World Congress (MWC) bemutatón mutatta be első ThinQ márkanévvel ellátott mobilkészülékét. Az LG V30 platformjára építve az LG V30SThinQ a leggyakrabban használt mobilfunkciókat a mai felhasználói igényekhez igazodó mesterségesintelligencia-megoldásokkal egészíti ki. Az LG a 2018-as CES-en mutatta be a ThinQ márkát, amellyel a mesterséges intelligenciát alkalmazó háztartási eszközeit, vásárlói elektronikai termékeit és szolgáltatásait jelöli meg. Az LG a mesterséges intelligenciát emberközpontúan alkalmazó, a fogyasztót origóba helyező cég, mindent összevetve a ThinQ márka célja, hogy elérhető – nem ugyanakkor elidegenítő – technológiaként népszerűsítse a mesterséges intelligenciát.

Az LG több mint egy éve dolgozik a leggyakrabban használt mobilos funkciók jellegzetes, mesterséges intelligencia alapú megoldásain. A cég konkrétan a kamerára és a hangfelismerésre fókuszálva teremtette meg a Vision AI-t, amely intelligenssé, ezáltal ugyanakkor simán kezelhetővé teszi a kamerát, azonfelül a Voice AI-t, amellyel még több szóbeli utasítást adhatunk okostelefonunknak.

Vision AI: kreatívvá teszi a fényképezést

A Vision AI három új nagy tudású kamerafunkciót ad. Az AI CAM, a QLens és a Bright Mode automatizálja mobilfotózást, ami a kezdők és a hozzáértő fotómániások részére hasonlóképpen új élményt nyújt.

Az AI CAM önműködően elemzi a tárgyakat, és javaslatot tesz az ideális fotómódra a választható nyolc beállítás (portré, ennivaló, kisállat, táj, település, virág, naplemente és napfelkelte) közül. Az eltérő módok kiemelik a képen szereplő eszközök jellegzetességeit, figyelembe véve például a látószöget, a színeket, a visszatükröződést, az ellenfényt és a színtelítettséget.

A QLens szerepkör az AI-technológia képfelismerési képességeit használja ki. A beállítással a kamera képes a QR kódok beolvasására, ezáltal komfortosabbá teszi az online vásárlás folyamatát. Ha lefotózunk egy tárgyat, a QLens szerepkör képes információt szolgáltatni arról, hogy az adott árucikk hol kapható a legalacsonyabb áron, és milyen hasonló gyártmányok lehetnek érdekesek számunkra. A QLens módban indított képi kereséssel a tárggyal megegyező vagy ahhoz hasonló étel-, divat- ezenkívül sztárfotók közt böngészhetünk, de részletes információkat kaphatunk példának okáért az éppen lefotózott épületekről vagy szobrokról is.

Az LG V30SThinQ telefon Bright Mode funkciójával a gyenge fényviszonyok sem okozhatnak gondot fényképezés közben. A legtöbb okostelefonban megtalálható tradícióknak megfelelő fénymérési metódus, azaz a háttérvilágítás vizsgálata helyett a korszerű AI-funkció algoritmusai úgy teszik egy vagy két árnyalattal világosabbá a képet, hogy közben a fotó nem marad zajos, ezáltal kedvezőtlen helyzetekben is jó képeket készíthetünk.

Voice AI: az LG exkluzív hangparancsai

Az MWC-n mutatkozott be az LG új, hangalapú mesterségesintelligencia-funkciója, a Voice AI is, melyen át a felhasználók letisztult szóbeli parancsokkal nyithatnak meg alkalmazásokat vagy módosíthatnak a telefon beállításain. A Google hangalapú asszisztensével együttműködő, csakis az LG kínálatában elérhető verbális parancsok révén nincs többé szükség a menüopciók közti keresgélésre, mivelhogy direkt hangutasításokkal választhatunk ki egyedi funkciókat.

Több memória, több tárhely, több szín

Az LG V30SThinQ új szintre emeli a „zászlóshajó eszköz” fogalmát. Korszerűsödött tulajdonságai még a legmagasabb elvárásokkal büszkélkedhető vásárlók igényeinek is megfelelnek. A telefon 6 GB-os memóriájával több alkalmazás egyidejű futtatása sem okoz gondot, míg a teljesítmény folyamatosan sebes. Az LG V30SThinQ 128 GB-os, emellett az LG V30S+ThinQ 256 GB-os tárhelyével a felhasználóknak folyamatosan lesz elég helye a telefonon. Ha a mobil tulajdonosa ellenben felhasználná a rendelkezésre álló tárhelyet, microSD kártyával egészen 2TB-ig bővíthetjük azt.

A 6 colos vagy afölötti méretű masinák kategóriájában az LG V30SThinQ még mindig a legvékonyabb és legkönnyebb szerkezetek közé sorolható. A telefonnak a tartósság és ellenállóság kapcsán sem kell szégyenkeznie, mert az Amerikai Védelmi Minisztérium által jóváhagyott MIL-STD-810G katonai szabvány 14 pontjára szerzett tanúsítványt. Az elődmodellhez képest modernizált Moroccan Blue (marokkói kék) szín zöldes árnyalatot kapott, amíg az ugyancsak új Platinum Grey (platinaszürke) szín visszafogott, trendi stílust biztosít a szerkezetnek. Mindkét szerkezet hátoldala lencse alakú, ezáltal ha heterogén szögben esik rájuk a fény, az rendhagyó színek eltérő árnyalatokban játszanak.

A mesterséges intelligencia kiterjesztése

Az LG V30SThinQ által kínált AI modern műszaki megoldások csak a kezdetét jelentik a társaság megújított stratégiájának, amelynek célkitűzése, hogy az egyre intelligensebb okostelefonok elsődlegesen a fogyasztók igényei alapján készüljenek el. Míg az LG V30SThinQ fejlett és egyéni igényeknek megfelelő megoldásokat ajánl, újabb LG szerkezetek is megkapják a legnélkülözhetetlenebb mesterségesintelligencia-funkciókat, melyeket a felhasználók vezeték nélküli frissítéseken át érhetnek ezután el. Az LG a újabb frissítéseket az eltérő hardveres specifikációk és telefonjellemzők figyelembe vételével határozza meg úgy, hogy az okostelefonok a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassák.

Hozzászólások lezárva.