Stratégiai megállapodást kötött a Microsoft és a Hiventures

Stratégiai megállapodást kötött a Microsoft Magyarország és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a magyarországi startup vállalkozások támogatására – jelentették be Budapesten, az Imagine Cup innovációs verseny magyarországi döntője előtt.

A Hiventures pénzügyi befektetői szerepvállalása, kiegészülve a Microsoft díjmentesen igénybe vehető felhőszolgáltatásaival, valamint mérnöki és másfajta segédkezésével olyan ajánlat, ami kínálja a startupoknak, hogy a termékük fejlesztésére koncentráljanak – mondta Kisgergely Kornél, a kockázati tőkealap-kezelő vezérigazgatója.

Nyomatékosította, a két társaság együttes ajánlattal tudja támogatni az induló vállalkozásokat, ami több, mint melyet eddig külön-külön kínáltak.

Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország cégvezetője azt mondta, nem elég egy jó elgondolás, kell hozzá jó vállalkozásbeli koncepció és modern műszaki megoldás. A Microsoft fontosak tartja a startupokat, amelyeket technológiai háttérrel és szakmai tanácsadással támogat.

Az ügyvezető igazgató kiemelte, az együttműködéssel támogatják az induló vállalkozásokat, ezekből lesznek azok a cégek, amelyek az elkövetkezendő időszakokban hozzájárulnak a hazai termelőipar versenyképességéhez.

A Microsoft információja alapján a tanulók digitális írástudását, készségeit fejlesztő Digital Skills for Youth programjuk egyik legismertebb eleme a Microsoft Imagine Cup internacionális innovációs verseny, amelyen 2004 óta 190 országból több mint 1,6 millió fiatal volt ott.

A magyarországi döntőn egy tankönyvvel közösen hasznavehető, a virtuális valóságra épülő telefonos alkalmazást kifejlesztő innobie, ezenfelül az örökletes mellrák korai felismerését segítő technológiai megoldást kifejlesztő RientiQ Biotechnologies volt versenyben.

A szakmai zsűri állásfoglalásának megfelelően a közép-kelet-európai fordulóra az innobie jutott ki.

A teljes körű döntő győztes csapata 85 ezer dolláros jutalmat és jókora értékű Azure hozzáférést nyer, ezenkívül önálló mentorálást kapnak a Microsoft cégvezetőjétől, Satya Nadellától.

Hozzászólások lezárva.