Magyarországra is megérkeztek az LG 2018-as kijelző portfóliójának első képviselői

Két gamer monitorral és négy, konkrétan tartalomkészítésre és grafikai munkákra szánt, de játékra is istenien alkalmas kijelzővel mutatkozott be Magyarországon az LG 2018-as monitorportfóliója. E konstrukciókat az év esetén újabb modellek követik ezt követően, de a már most kapható monitorok hűen reprezentálják az LG egész idei monitor-kínálatának legfőbb jellemzőit. A 27-től 38 colos méretig elérhető eltérő megjelenítők közt a kezdő gamerek, a valódi e-sport bajnokok és a profi grafikusok is megtalálják a kedvenceiket.

Gaming kijelzők kezdőknek és profiknak

Az LG új, 27 colos Full HD FreeSync megjelenítője, a 27GK750F-B a legelkötelezettebb játékosok igényei alapján jött létre. A 240 Hz-es képfrissítés és az 1 ms-os elmosódáscsökkentés a garancia arra, hogy a játékélménybe nem fognak belezavarni az életlen képek, és a mozgások is tűpontosan jelennek meg. A kijelző a leglényegesebb gaming funkciókkal felvértezve érkezik: a dinamikus akciószinkronnak (DAS) hála a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek, a fekete szín stabilizátorral ugyanakkor a legmélyebb fekete tónusok is jól kivehetőek, azaz gördülékenyen megtalálható a sötét zugokban megbújó ellenség. A monitort eltérő játékmódokra optimalizálhatjuk, szimplán választhatunk példaként az FPS, RTS és másfajta gaming beállítások közt. Ezeken felül testre szabhatjuk a fényerősséget, a képarányt és az árnyékok részletességét is. Az integrált célkereszt-funkciót kiválasztva pontosabban és gyorsabban célozhatunk az FPS játékokban.

Ugyancsak a gamereknek készült a 32 colos, QHD (2560×1440) felbontású, prémium 32GK850G játékmonitor. Az NVIDIA G-Sync technológiájával a képernyőre érkező jelekből szakadásmentes, egymást sebesen követő képkockák születnek. A G-Sync révén a képek input lag nélkül, sebesen váltják egymást, ezáltal a kijelzőn feltáruló világ hihetetlenül élénk és részletgazdag lesz. Természetesen ez a megjelenítő is 1 ms-os elmosódáscsökkentéssel, dinamikus akciószinkronnal és fekete szín stabilizátorral felvértezve kerül a boltok polcaira. A kijelző jellegzetes megjelenése, vagyis a monitor három oldalon keret nélküli kialakítása is azt szolgálja, hogy minél inkább problémamentesen elmerülhessünk a játékélményben. Praktikus hangulatvilágításról a masina hátulján megtalálható Sphere Lighting szerepkör gondoskodik: a forgatható gombbal a játékkörnyezetet megvilágító hat eltérő szín közül választhatunk.

Monitorok profi munkaállomásokhoz és játékhoz

Profi fotósok, kép- és videoszerkesztők, grafikusok, számítógépes szakemberek, amellett web- és appfejlesztők részére is jellegzetes megoldásokat biztosít az LG 2018-as WK-sorozata. A 29WK600, a 34WK650 és a 38WK95C kijelzők összese képes az sRGB színtér 99%-ának megjelenítésére, a 21:9-es képaránnyal ugyanakkor ergonomikus teret nyújt a munkához. A megjelenítők beállításait játszva, a képernyőn megjelenő ablakban módosíthatjuk, ezáltal nincs többé szükség a zavaró gombokra a kijelző külsején. A látványt még teljesebbé teszi a három oldalon keret nélküli kialakítás, tetejébe az ergonomikus (állítható, dönthető és elfordítható) ArcLine talp. A konstrukciók minden egyes darabja HDR 10 támogatással érkezik, melyet a HDR Effect szerepkör egészít ki. Ez a képminőség-javító algoritmusának betudhatóan a nem-HDR tartalmakat is a HDR-látvánnyal vetekedő, első osztályú videókká konvertálja keresztül.

A 29 colos 29WK600 és a 34 colos 34WK650 FreeSync megjelenítők a leglényegesebb gaming-funkciókat – dinamikus akciószinkron, fekete szín stabilizátor – is megkapták, ezáltal ezek a gépezetek játékra és munkára szintén ideálisak.

A 38WK95C a portfólió csúcskategóriás kijelzője, olyan professzionális munkaállomás, melynek WQHD+ (3840×1600) felbontású, 38 colos IPS LED megjelenítője a HD-nál négyszer élesebb képet jelenít meg. Hibátlanul illeszkedik a webdizájnerek, profi grafikusok és tartalom-streamelők igényeihez, tudniillik a óriási, a színeket kiválóan visszaadó képernyőn több ablak is kényelmesen elfér. Az USB C porttal az adatátvitel és az eltérő szerkezetek csatlakoztatása sebes és könnyed – a megjelenítő mindent összevetve minden olyan tulajdonsággal büszkélkedhet, amely hatékonyabbá teszi a munkát.

4K inger bármikor

Számítógépes játékokhoz, mitöbb kép- és videoszerkesztéshez egyaránt kifogástalan választás a 16:9-es képarányú 27UK850 kijelző. A 4K UHD felbontású IPS LED megjelenítő a WK sorozathoz hasonlóan az sRGB színtér 99%-át tudja visszaadni, HDR10 kompatibilis és a HDR Effect szerepkört is megkapta. A 27 colos szerkezet HDCP 2.2 kompatibilis, azaz istenien jeleníti meg a streamelt 4K videókat és játékokat, azonfelül a Blu-ray lemezről lejátszott Ultra HD tartalmakat. Az USB C porton át bármilyen adattárolóhoz vagy lejátszóhoz csatlakoztathatjuk. A FreeSync-es 27UD850 is az LG gaming funkcióival érkezik, ezáltal a fekete szín stabilizátor és a dinamikus akciószinkron támogatja azokat, akik munka után ugyanazt a megjelenítőt használnák játékra is.

Hozzászólások lezárva.