Technológiából művészet, művészetből modern műszaki megoldás

Kivételes együttműködést hozott nyilvánosságra a Samsung Electronics és a Szépművészeti Múzeum. A 73 év után ismételten várja az érdeklődőket Román Csarnokban április 2-ig a Samsung THE FRAME készülékein tekinthetik meg a kíváncsiskodók a Szépművészeti Múzeum gyűjteményének 5 világhírű alkotását. A THE FRAME első alkalommal érzékelhető élőben Magyarországon, a két fél ugyanakkor máris tárgyalásokat kezdett az összefogás kiterjesztéséről.

A Samsung Magyarországra hozza a fantasztikus készülékét, amellyel egy teljesen új kategóriát teremtett a televíziók közt. A Samsung THE FRAME hazánkban első alkalommal a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában csodálható meg élőben, amely 73 év után nyitotta meg megint a kapuit a nyilvánosságnak. A Samsung Electronics Magyar Zrt. és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében a Múzeum gyűjteményéből kényesen válogatott magyar és határon túli festményeket két hétig az 5 darab THE FRAME-en tekintheti meg a Román Csarnokba vendég nézők.

A Samsung rendkívüli gépezetei ebben a káprázatos térben teljesednek ki igazán. A THE FRAME-mel elmosódnak a művészet és a modern műszaki megoldás határai: az tetszetős masina a szórakoztatás mellett egy új szerepkört is ad, mikor is nem aktív tévézésre használják, műalkotássá válik.

„A Samsung a TV piac vezető gyártójaként arra törekszik, hogy modernizált megoldásaival a felhasználók igényeinek megfelelően bővítse a szerkezetei funkcióit. A THE FRAME-mel megváltoztatjuk a televízióról eddig alkotott képet, mivelhogy kikapcsolt állapotban is hasznos funkcióval ruházzuk fel a konstrukciókat. A Samsungot és a Szépművészeti Múzeumot egy együttes cél vezérli: megismertetni és közelebb vinni az emberekhez a művészetet. Igencsak örülünk annak, hogy az együttműködésünknek hála ebben a pompás környezetben bizonyíthatjuk, hogy a televízióink már nem kizárólagosan mulattató egységként, de műalkotásként is megállják a helyüket” – nyilatkozta Rózsa Márton, a Samsung Electronics Magyar Zrt. szórakoztató elektronikai üzletágának vezetője.

A THE FRAME Art Store-on át a felhasználók a Föld legjelentősebb galériáinak több száz népszerű festményéhez férhetnek hozzá és ezekből választhatják ki, hogy mely műalkotás(oka)t szeretnék a televíziójuk támogatásával viszontlátni a nappalijuk falán. A THE FRAME ugyanakkor személyre is szabható, a My Collection funkcióval a saját fotók és képek is megjeleníthetők a monitoron, ilyenkor keretként szolgál a tévékészülék. Amikor a THE FRAME be van kapcsolva, a Samsungtól megszokott prémium minőségű UHD képminőségben szolgáltatja a tartalmakat, aktív használaton kívül ugyanakkor a fal és a lakóhely ékévé válik. A szerkezet fényérzékelő szenzora a külső fényviszonyokhoz igazítja a színtónust és a fényerőt, ezáltal a THE FRAME-en megjelenített műalkotások és a fotók napszaktól függetlenül egész pompájukban csodálhatók meg.

A THE FRAME tényleg olyan, akár a képkeret, az Észrevétlen Csatlakozás vezetéknek betudhatóan mert nem lógnak ki belőle éktelen kábelek és vezetékek, a hibátlanul illeszkedő falikonzol ugyanakkor biztosítja, hogy a gépezet a falra simuljon. A THE FRAME ugyanakkor nem kizárólagosan a falon, de különálló elemként is megállja a helyét, a festőállványokat idéző Studio Stand állványra helyezve cicoma mentes, rendhagyó galériát varázsolhatunk a nappalinkból.

A művészeti kompozíciókat a THE FRAME személyre szabható kiegészítői teszik teljessé: a négy eltérő (fekete, fehér, tölgy- és diófa) kerettel a felhasználók a saját ízlésük és a lakóhelyük megjelenése alapján alakíthatják a THE FRAME-et.

Hozzászólások lezárva.