Samsung 970 PRO és EVO SSD: új mérce az NVMe SSD-k közt

A Samsung Electronics prezentálta az iparág egyik vezető szilárdtest-meghajtó (solid state drive, SSD) termékcsaládjának harmadik generációját, a 970 PRO és EVO SSD-t. A Samsung 2015-ben, az első felhasználóbarát NVMe SSD bevezetésével vált a piac meghatározó szereplőjévé. Három évvel később a cég tovább feszegeti a teljesítmény határait az SSD-k legmodernebb generációjával, amelyeket konkrétan a modern műszaki megoldás rajongói és mesterek részére terveztek, hogy nagyobb sávszélesség álljon a rendelkezésükre az asztali számítógépek és a munkaállomásokon történő intenzív munkavégzés esetén.

„A Samsung a kezdetektől az NVMe SSD piac egyik vezető szereplője, a 970 PRO és 970 EVO SSD-ink a különleges teljesítményüknek hála még mindig meghatározzák a felhasználóknak szánt tárolók iparági szabványait – közölte Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Memória üzletágának termékmarketingért felelős alelnöke. – A 970-es termékcsaládunk úttörő teljesítményével, párját ritkító megbízhatóságával és a kategóriája legjobb kapacitásával minden szempontból új mércét állít az NVMe SSD-k piacán.”

Samsung 970 PRO és EVO SSD: új mérce az NVMe SSD-k közt

Samsung 970 PRO és EVO SSD: új mérce az NVMe SSD-k közt

Az M. 2 formátumú Samsung 970 PRO és EVO SSD-k támogatják a legmodernebb PCIe Gen 3×4 sávokat. A 970 PRO és EVO széria a legtöbbet hozza ki az NVMe sávszélességből, mindent összevetve terjedelmes mennyiségű adat kezelésekor ugyancsak nagyon jó teljesítményre képes, amelyre példaként a 3D-s és 4K-s grafikai munkák végzésekor, csúcsminőségű számítógépes játékok futtatásakor vagy adatelemzés során is szükség lehet.

A 970 PRO SSD 3500 MB/s szekvenciális olvasási sebességet és 2700 MB/s szekvenciális írási sebességet miközben az EVO SSD-k 3500 MB/s szekvenciális olvasási sebességet és 2500 MB/s szekvenciális írási sebességet ígérnek A Samsung legkorszerűbb V-NAND technológiájának és az újratervezett Phoenix kontrollernek hála a korszerű SSD-k szekvenciális írási sebessége 30 százalékkal növekedett az előző generációs szilárdtest-meghajtók teljesítményéhez képest A TurboWrite technológiával ellátott 970 EVO SSD akár 78 GB-os pufferméretet használ a gyorsabb írási sebesség érdekében.

A megnövelt teljesítmény mellett a 970 PRO és EVO SSD-k rendkívüli élettartammal és megbízhatósággal rendelkeznek. Az ötéves vagy akár 1200 írott terabájtig terjedő garanciával – ami 50 százalékkal nagyobb az előző generációhoz képest – a 970 PRO és EVO SSD-ket hosszútávú használatra tervezték. A Dynamic Thermal Guard modern műszaki megoldás az ideális üzemi hőmérséklet önműködő felügyeletével és fenntartásával védelmet nyújt a túlmelegedés ellen, ameddig a hőszivattyú és a modern nikkel felületű irányítás tovább csökkenti az SSD hőmérsékletét.

A 970 PRO és EVO rugalmas kialakítása a nagyteljesítményű számítástechnikai rendszerekhez is illeszkedik. A 970 sorozat jó néhány terjedelmes kapacitású, kompakt M. 2 formátumú lehetőséget ígér, beleértve az egyoldalas felépítésű 2 terabájtos EVO modellt is, ezáltal az eltérő számítástechnikai konstrukciók tárhelye kényelmesen bővíthető.

Hozzászólások lezárva.