Mesterséges intelligenciával mutatkozott be az LG G7ThinQ

Az LG Electronics (LG) elénk tárta legmodernebb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7ThinQ-t. A modern eszköz az alapvető szolgáltatásokon túl hasznos és ergonomikus mesterségesintelligencia-funkciókat biztosít a fogyasztóknak.

A legkorszerűbb Qualcomm Snapdragon 845 chipkészlettel felvértezett LG G7ThinQ a magyar piacon 4 GB RAM-mal, azonkívül 64 GB-os belső tárhellyel áll rendelkezésre, ezáltal a tekintélyes erőforrást igénylő feladatokat és alkalmazásokat is kényelmesen futtatja. A 6,1 colos megjelenítő közel fél hüvelykkel nagyobb az elődmodell képernyőjénél, ám egy hajszállal sem lett szélesebb, ezáltal a LG G7ThinQ egy kézzel is kényelmesen hasznosítható.

Mesterséges intelligenciával mutatkozott be az LG G7ThinQ

Mesterséges intelligenciával mutatkozott be az LG G7ThinQ

Polírozott fém keretével az LG G7ThinQ új irányt ad a G-szériás okostelefonok formavilágának. A modern eszköz még karcsúbb és még elegánsabb lett elődjénél, ellenállóságáról ugyanakkor az elő- és a hátlapi Gorilla Glass 5 edzettüveg-borítás gondoskodik. A masina teljesíti az IP68 por- és vízállósági szabvány követelményeit, és megfelel az Egyesült Államok hadserege által kifejlesztett MIL-STD 810G katonai szabványnak is.

Korszerűsített, még intelligensebb kamera

Az LG G7ThinQ okostelefont egy 8 MP-es előlapi és egy 16 MP-es hátlapi kamerával szerelték fel. Mindkettő képes normál és szupernagylátószögű fotózásra, mindent összevetve még magasabb felbontású, még részletgazdagabb képek állíthatók elő. Az LG védjegyévé vált nagylátószögű kamerával a korábbi készülékekhez képest még szebb tájképek, mitöbb még tisztább és természetesebb hatású szelfik állíthatók elő.

Az LG továbbfejlesztette az elsőként az LG V30SThinQ készülékben mutatkozott be mesterségesintelligencia-funkciókat is. Az AI CAM a korábbi 8 helyett már 19 fotóüzemmódot ajánl, azaz még több kép elkészítésében nyújt segítséget a mesterséges intelligencia. Az eszköz használói újabb három effekt közül választhatnak, ha nem volnának elégedettek azzal, melyet számukra az AI CAM felajánl.

A korszerű Super Bright kamera funkcióval a megszokottnál akár háromszor világosabb képek állíthatók elő kedvezőtlen fényviszonyok mellett is, azaz félhomályban is bátran fotózhatunk. Az úgynevezett „képpont binning” modern műszaki megoldás és a szoftveres képfeldolgozás támogatásával a mesterséges intelligencia önvezérelten megváltoztatja a kamera beállításait, ha kedvezőtlenek a fényviszonyok.

Egy sor új szerepkör gondoskodik arról, hogy az LG G7ThinQ okostelefonnal az összes régebbinél élvezetesebbé váljon a fényképezés. A Live Photo üzemmód igénybevételével az exponálás pillanata előtti és utáni másodperc történéseit is rögzíti a kamera, mindent összevetve azokat a váratlan pillanatokat, arckifejezéseket is elkaphatja a fotós, amelyekről egyébként lemaradna. Az arcfelismerő rendszer és a rendelkezésre álló matricák támogatásával vicces 2D-s és 3D-s rétegekkel – példának okáért napszemüvegekkel, fejpántokkal – dobhatjuk fel a portrékat, és ezeket közvetlenül a monitoron biztos, hogy meg nézhetjük.

A G-sorozat tekintetében újdonság a portré üzemmód, amely azzal ér el professzionális hatást, hogy a hátteret elmosódottan, életlenül hagyja. Mind a normál, mind a szupernagylátószögű objektív igénybevételével fotózhatunk úgy, hogy a képeinken úgynevezett „boke” jelenség érvényesüljön, vagyis, hogy a háttér életlen részeinek fényfoltjai (pl. a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) körök alakjában jelenjenek meg a fotón.

Simán és okosabban a mesterséges intelligenciával

Az LG G7ThinQ lesz az egyik első olyan konstrukció, amely megkapja a kisvártatva debütáló Google Lens funkciókat is. A Google Lens a keresés egy olyan új módját jelenti, amely a mesterséges intelligenciát és a számítógépes képalkotás metódusait is alkalmazza. A korszerű szerepkör a Google Assistant és a Google Photos szolgáltatás részeként a lefotózott tárgyakról – példaként épületekről, természeti képződményekről, növényekről, állatokról, könyvekről – nyújt kiegészítő információkat, de a szövegfelismerésben is nyújt támogatást.

Közvetlenül a hangerőszabályozó alatt egy erre dedikált gomb kapcsolja be a gépezet mesterségesintelligencia-funkcióit. A gomb egyszeri megnyomása a Google hangalapú asszisztensét aktiválja, ameddig két szélsebes gombnyomásra a Google Lens nyílik meg. A gomb nyomva tartásával egyből a Google Assistanthoz beszélhetünk.

A telefon különösen érzékeny mikrofonjával és nagyobb távolságokra kifejlesztett hangfelismerő képességével (Super Far Field Voice Recognition – SFFVR) a Google hangalapú asszisztense akár öt méteres távolságból kiadott hangparancsokat is képes felismerni. Az SFFVR képes arra, hogy elkülönítse a hangparancsokat a háttérzajtól, mindent összevetve az LG G7ThinQ telefon még otthoni környezetben, tévézés közben is jól felhasználható hangfelismerő eszközzé válik. Az LG G7ThinQ-ban bővült a Google Assistanton belül hasznavehető LG hangparancsok listája is, ezáltal a felhasználók még több feladatot intézhetnek el mérsékelt szóbeli utasításokkal.

Monitor, ami kitűnik a versenytársak közül

Az első dolog, melyet a felhasználók észrevesznek ezt követően az LG G7ThinQ készüléken, az a 6,1 hüvelykes, 3120×1440 pixeles QHD+ monitor, amely 19.5:9 FullVision képarány mellett egy, az LG G6-hoz képest közel 50 százalékkal vékonyabb alsó kávával válik teljessé. Az LG új LCD technológiája, a Super Bright megjelenítő erős fényviszonyok mellett is jól megfigyelhető képeket jelenít meg, mert maximális fényereje a piacon specifikus módon 1000 nit is lehet, míg a DCI-P3 színtér 100 százalékát tudja visszaadni.

A tartalom típusától függően a monitor hat különféle színbeállításra (önvezérelt, energiatakarékos, mozi, sport, játék és profi) optimalizálható. Az önvezérelt (Auto) mód önműködően kielemzi a fotókat és a játékokat, ez alapján mindazonáltal optimalizálja a kijelzőbeállításokat, míg csökkenti az energiafelhasználást. Az eszköz használói tovább finomíthatják a képeket a monitor színhőmérsékletének szabályozásával és az RGB tartományok egyéni beállításával.

Az okostelefon új másodlagos megjelenítője lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók ízlésüknek és stílusuknak megfelelően alakítsák a képernyő megjelenését. A telefon megjelenítője teljesen kávamentessé formálható, amíg a tradícióknak megfelelő megjelenést kedvelők tetszés alapján kikapcsolhatják a másodlagos megjelenítőt, feketén hagyva a fenti üzenetkijelző sávot. Az eszköz használói ezen túlmenően eltérő színeket is választhatnak az értesítési sávhoz, melyek példa nélkülivé teszik a felhasználói élményt.

Felülmúlhatatlan audioélmény okostelefonnal

Az LG még mindig elkötelezett továbbá, hogy okostelefonjaival felülmúlhatatlan audioélményt kínáljon vásárlói részére. Ennek megfelelően az LG G7ThinQ is csúcsminőségű, kategóriájában lenyűgöző hangtechnikai újításokat vonultat fel. Első alkalommal az LG G7ThinQ okostelefonban válik hozzáférhetővé a Boombox hangszóró, amely az eszköz belső terét rezonáltatva egy átlagos telefonhoz képest kétszeres erősségű „boombox” basszus hangzást képes létrehozni, külső hangszóró használata nélkül. Szilárd felületre vagy dobozra helyezve a szerkezetet még erőteljesebb basszus hangzást tudunk elérni, mivelhogy ekkor a telefon belseje egyfajta mélynyomóként üzemel.

Az LG G7ThinQ az első okostelefon, amely – fülhallgatót használva – DTS:X térhatású hangzást nyújt egészen a 7.1 csatornás teljesítményig, bármilyen tartalomról is legyen szó. Hagyományaihoz híven az LG most is tekintélyes figyelmet fordított a párját ritkító hangminőségre, ezáltal ezt az eszközt is Hi-Fi Quad DAC technológiával vértezték fel, ezáltal a felhasználók lenyűgözően gazdag hangzást élvezhetnek.

„Az LG G7ThinQ a nap mint nap használt alapfunkciókra összpontosít, bevezetése mindazonáltal új fejezetet jelent vállalatunk életében” – mondta Hwang Jeong-hwan, az LG Electronics mobilkommunikációs divíziójának elnöke. „A személyre szabható mesterségesintelligencia-funkciók és a hasznos okostelefon-szolgáltatások kombinációjával ez az LG korábbi legkényelmesebben hasznosítható okostelefonja.”

Az LG G7ThinQ első alkalommal Dél-Koreában, ezt követően Észak-Amerika, Európa, Latin-Amerika és Ázsia fontosabb piacain áll rendelkezésre.

Hozzászólások lezárva.