Érkezik a korszerű BMW Z4, a vezetés színtiszta élményével

A BMW dél-franciaországi tesztközpontjában végzett kísérletek a friss fejlesztésű roadster speciális menettulajdonságairól tesznek tanúbizonyságot.

Hosszan elnyújtott motorháztető, rövid karosszéria-túlnyúlások, alacsony súlypont és gombnyomásra nyíló vászontető: a BMW sportos adottságokkal felvértezett kétüléses modellje már a dél-franciaországi Miramas tesztközpontjában rója köreit, amellyel az első ránézésre felismerhető, vérbeli roadster sorozatgyártás előtti finomhangolása újabb mérföldkövéhez érkezett. A most bemutatott fejlesztésű BMW Z4 álcázott prototípusának intenzív tesztelése átfogó képet ad a karakteres újdonság kvalitásairól, menetteljesítményéről és határokig feszegetett viselkedéséről, hogy a rövid időn belül debütáló újdonság a színtiszta vezetési behatás és a csodálatos sportosság vérpezsdítő egységét kínálhassa fel az utakon.

Az Autodrome de Miramas tesztközpontban végzett kísérletek középpontjában a modern BMW Z4 hajtásláncának és futómű-technológiájának finomhangolása áll, amely a hamisítatlan roadster sportosan dinamikus vezetési élményének leginkább meghatározó alapja. Az újdonság legintenzívebb kiadása a BMW Z4 M40i modell képében ölt ezt követően testet. A mostani fejlesztésű, kiváltképp erőteljes sorhatos benzinmotor, az elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó, ültetett sport futómű, a korszerű tervezésű első tengely, az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt BMW M könnyűfém keréktárcsák, a BMW M sport fékrendszer és a hátsó tengelybe integrált elektronikus differenciálzár együttesével a modern BMW M Performance modell a vezetés vérpezsdítő élményének az összes régebbinél magasabb mércéjét állítja fel a roadster modellek szegmensében.

„A modern BMW Z4 járműkoncepciója a érdekfeszítő agilitás és a lebilincselő vezetési inger kettősét kelti életre. A jelentősen merev karosszéria és a kerékfelfüggesztések végtelenül feszes ágyazása olyan járműbeállítás műszaki alapjait hozza létre, amely mind a kormányzási pontosság, mind mindazonáltal a hossz- és keresztirányú gyorsulás tekintetében egy vérbeli sportautó menettulajdonságait garantálja” – mondta Jos van As, a modern BMW Z4 futómű-rendszeréért felelős tervezőrészleg vezetője.

Miként a Nürburgring aszfaltcsíkja, úgy a BMW Group dél-franciaországi tesztközpontja szintén pompás körülményeket hoz létre a korszerű BMW Z4 menettulajdonságainak maradéktalan kiaknázására és a korszerű fejlesztésű roadster határainak feszegetésére. A bajor prémiumgyártó most már több mint három évtizede fejleszti és teszteli itt sorozatgyártás előtt álló új modelljeit, amelyek a tesztközpontban hosszan elnyújtott oválpályákon és nagysebességű autópályagyűrűn, szlalompályákon, szerpentineken és intenzív visszafordítókon, ezenkívül megannyi vezetéstechnikai, kezelhetőségi és kormányzási tesztpályán, a legváltozatosabb útfelületeken bizonyíthatják rátermettségüket. A mérnökök a modern BMW Z4 gyorsulási, kormányzási és fékezési kvalitásait ezekben a napokban elemzik és optimalizálják Miramasban, ahol például az újdonság alá szerelt adaptív M futómű és a hátsó tengelybe épített önzáró differenciálmű együttműködése a BMW Motorsport versenyautóinak tesztelésére szolgáló tesztpályán kapja meg végső beállításait.

A sorozatgyártás előtti intenzív tesztidőszak eredményei minden kétséget kizáróan igazolják, hogy a friss fejlesztésű roadster járműkoncepciója érezhetően sportosabb karakterrel ruházza fel a modern BMW Z4 modellt. A sportos kétüléses új nemzedéke főként az irányváltásokkor és a kanyarok utáni dinamikus kigyorsításokkor tapasztalható agilitás, reakcióidő és precizitás tekintetében múlja felül elődeit – változatlan menetkomfort mellett.

Hozzászólások lezárva.