Az eBike fenomenális világa számokban

Kétségkívül trendi napjainkban az eBike. Németországban példának okáért már több mint hárommillió elektromos kerékpár (pedelec) rója az utakat. eBike modellek széles palettája áll rendelkezésre, a komfortos fel- és leszállást kínáló, a felső vázelem nélküli (step-through), azonkívül másfajta, mindennapos használatra készült kivitelektől a sportos elektromos hegyikerékpárokon (eMountain bike) keresztül, egészen a praktikus és funkcionális teherszállító változatokig (eCargo bike) – minden alkalomra és célra van alkalmas elektromos kerékpár. Az elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárok iránti lelkesedés nagyon sok országban tapasztalható, s az előrejelzések alapján 2023-ra minden évben már 3,3 millió pedelec találhat gazdára Európában.

A magyarországi mesterek együttes munkájának betudhatóan nemzetközileg már 70 kerékpármárkába kerül eBike-meghajtásrendszer. A fejlett és nagy tudású erőrásegítés- rendszert alkalmazó motoregység technológiájáért a fővárosi Fejlesztési Center mérnökei felelnek, a meghajtás gyártásához a szerelősorokat a fővárosi Bosch Rexroth szállította, a meghajtások felmerülő szervizelési munkálatait mindazonáltal a kecskeméti Bosch Electronic Service Kft. munkatársai végzik. Ezenfelül Miskolcról történik a egész eBike-rendszer – mely magában foglalja a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. mesterei által előállított meghajtási egységeket, a Robert Bosch Power Tool Kft. -nél konstruált eBike-akkumulátorokat, azonkívül a megjelenítőn túl a kábeleket és minden elektromos meghajtáshoz elengedhetetlen felszerelést – kiszállítása a Föld minden pontjára.

Korrekt megoldás a jövő nagyvárosaiban

Untalan növekvő kereslet fő oka, hogy az elektromos kerékpárok nem kizárólagosan szabadidős kétkerekűként biztosítanak új lehetőségeket, hanem a jövő nagyvárosai részére is ideális megoldást jelentenek. Az autós szállítások 51 százaléka kerékpárral vagy Cargo bike segédkezésével is lebonyolítható, különösen a csomagküldő illetve egyéb kézbesítő szolgálatok használhatják ki eredményesen az akár 200 kilogrammnyi rakományt is problémamentesen továbbító teherszállító kerékpárok előnyeit. Az eBike kifogástalan útitárs a településben. A személyautókkal megtett átlagosan minden második út öt kilométernél rövidebb. Ilyen távokon az elektromos kerékpár a leggyorsabb közlekedési szerkezet a nagyvárosokban, megtakarítva a nehézkes parkolóhely-keresést is. Mindemellett az eBike a várostervezésben is új lehetőségeket nyújt: egy személyautó parkolóhelyén hat-nyolc kerékpár is elfér, mindent összevetve nagymértékű területek szabadulhatnak fel az emberek és a környezet javára.

A Bosch eBike-rendszerek

Kerékpárok új generációja hódít a nagyvárosokban és vidéken úgyszintén, már ma is a mindennapok szerves részét alkotva: az eBike a korszerű ember új közlekedési eszköze – a gyorsaké és a komótosabbaké, a fitteké és a kényelmesebbeké, az ingázóké és a hobbikerékpárosoké, s természetesen az időseké és a fiataloké ugyanúgy. A Bosch termékpalettája a magas hatásfokú hajtásrendszertől (motor és váltómű) a csodás minőségű akkumulátorokon keresztül, egészen az intuitíven kezelhető, okos fedélzeti és kerékpáros számítógépekig terjed. E komponensek isteni összhangja a Boschra sajátos kivételes hatékonyság kulcsa, a komfort és a gazdaságosság kapcsán úgyszintén.

Hozzászólások lezárva.