Extrém időjárási viszonyok közt tesztel az Audi Hungaria

Az Antarktisz és a Szahara beköltözött az Audi Hungariához: mostantól egy új klímakamra áll a magyar mérnökök rendelkezésére a termikus vizsgálatokhoz, mellyel extrém helyzetek közt tesztelhetnek gépjárműveket és alkatrészeket. A mesterek a korszerű klímakamrában valamennyi Győrben készült modellt tudják vizsgálni -40 és +80 Celsius-fok közti hőmérséklet-tartományban.

„A klímakamrával az extrém hőmérsékleti helyzetekben történő tesztelés lehetőségét teremtettük meg, és ezzel tovább bővítettük vizsgálati kompetenciáinkat”, mondta Achim Heinfling, az Audi HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke. A Győrben készülő modelleket a minőségbiztosítás munkatársai például egy csúcsmodern vizsgálólaborban, a belső tesztpályán és a szélcsatornában is tesztelik.

Az Audi Hungaria klímakamrája extrém hőmérsékleti helyzeteket – a trópusi forróságtól egészen a sarkvidéki hidegig – képes szimulálni. Mindent összevetve a gépjárműveket olyan időjárási viszonyok közt vizsgálják, mint amilyen példának okáért Kínában, Indiában és Oroszországban uralkodik. Ezelőtt ezeket a teszteket a konszern más telephelyeivel kooperálva Ingolstadtban és Pozsonyban végezték.

Az Audi Hungaria saját klímakamrája egy magyar gyártó bevonásával hat hónap alatt jött létre. A korszerű műszaki megoldás egy évben 300 vizsgálati napot és jó néhány tesztprogram lefuttatását kínálja, például egy olyan vizsgálati ciklus végrehajtását, melynek alatt a gépkocsit vagy az alkatrészt 12 óra alatt +80 Celsius-fokos hőmérsékletről és 80 százalékos páratartalomról -40 Celsius-fokra hűtik le.

Az Audi Hungaria szakértői a modern klímakamrában az aktuális modellpaletta – Audi A3 Limousine és Cabriolet, mitöbb az Audi TT Coupé és Roadster – mellett a következő években a korszerű, Győrben készülő prémium kompakt települési terepjárót, a Q3 modellt is tesztelhetik.

Hozzászólások lezárva.