Ultrahangkészülékeket vásárolt a keszthelyi kórház

Több mint 47 millió forintos pályázati összegből kihangsúlyozott szintű radiológiai, illetve aneszteziológiai-intenzív ultrahangkészüléket vásárolt a keszthelyi kórház, az utóbbi a válságos állapotú betegek ellátásainak kockázatait is csökkenti – közölte az egészségügyi intézmény sajtótájékoztatóján.

A kórház az Emberi Kapacitás Fejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 47,3 millió forintos, százszázalékos segítség segédkezésével, a Széchenyi 2020 program keretében vásárolta meg a két új ultrahangkészüléket.

Ultrahangkészülékeket vásárolt a keszthelyi kórház

A radiológiai és ultrahang-diagnosztikai osztályon egy tízéves készüléket cseréltek le, hogy az minden évben csaknem háromezer fekvőbeteg, azonfelül csaknem 11 ezer járóbeteg ellátását segítsék. A haladó szellemű szerkentyű beszerzésével elkülöníthetővé vált a járó- és fekvőbetegek vizsgálata, ami a várólisták rövidülését is eredményezi.

Az aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályon eddig a válságos állapotú betegeket – a páciens vagy a szerkezet szállításával – a radiológiai osztály ultrahangkészülékével vizsgálták. A modern berendezés az időveszteséget és a szállításból adódó felesleges kockázatot is kiküszöböli, gyorsul a diagnózis megállapítása, a szakorvosoknak ugyanakkor lehetőségük nyílik egyes invazív beavatkozások ultrahangvezérelt elvégzésére.

MTI

Hozzászólások lezárva.