Új mesterségesintelligencia-laboratóriumot teremtett meg Észak-Amerikában az LG

A mesterséges intelligencia (AI) fejlesztésének mindenre kiterjedő szinten is jelentős szereplője, az LG Electronics (LG) akadémiai és startup-partnereivel összefogva új AI-laboratóriumot valósított meg Észak-Amerikában. A társaság ugyanakkor új kutatási partnerségre lépett a Torontói Egyetemmel is.

Az LG ezen a héten nyitja meg új AI-laboratóriumának kapuit Kanadában, amely a kaliforniai Szilíciumvölgyben nemrégiben kibővített LG AI-laboratóriumának új egysége. A mesterséges intelligencia a társaság jövőbeni növekedésének kulcsfontosságú motorja, az észak-amerikai laboratóriumok ugyanakkor tovább bővítik az LG mindenre kiterjedő kutatási kapacitásait, mivelhogy a társaság már Dél-Koreában, Indiában és Oroszországban is jelen van hasonló létesítményeivel.

Új mesterségesintelligencia-laboratóriumot teremtett meg Észak-Amerikában az LG

Ezzel egyidőben az LG új kutatási partnerségre lép a mesterséges intelligencia és a gépi mélytanulás területén szerzett szakértelméről nemzetközileg ismert és elismert Torontói Egyetemmel.

„A mesterséges intelligencia rövidesen mindannyiunk életében jelen lesz, átformálva azt, ahogy élünk, dolgozunk és játszunk” – mondta Dr. I. P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője. „Az AI korai implementálása a mai összekapcsolt eszközökben megalapozza a jövő okosvárosait, okosotthonait, okos kereskedelmi megoldásait és okoseszközeit, sőt még olyan fejlődési lehetőségeknek mutat irányt, melyekről ma még álmodni sem mernénk.”

A Torontói Egyetemmel létrejött ötéves, több millió dolláros kutatási együttműködésben az LG saját, „nyitott platformok, nyitott együttműködések és nyitott összekapcsolhatóság” stratégiájára építve bővíti AI-ökoszisztémáját. A modern laboratórium a Torontói Egyetem kutatóinak szakértelmére épít, akiknek már lehetőségük nyílik közösen dolgozni az LG örökösen növekvő amerikai és kanadai kutatás-fejlesztési csapataival a mesterséges intelligencia területén. Ezt az együttműködést kiegészítve az LG újabb befektetéseket és együttműködéseket tervez az észak-amerikai startup intézmények körében.

Dr. Park hangoztatta még: „A gépi mélytanuláson alapuló AI-megoldások forradalmasítani fogják viszonyulásunkat a körülöttünk található világhoz, új és zökkenőmentes módokon, olyan kontextuális adatokat felhasználva, akárcsak a biometrikus adatok, az érzelmek, a gesztusok és a hang.” A vezető az LG AI-stratégiájának három legfőbb pillérét is elénk tárta:

„Az első pillér a képesség arra, hogy idővel fejlődjenek a masinák, azaz minél többet használjuk őket, annál inkább megismerik a felhasználók egyéni elvárásait. A második a képesség a mesterséges intelligencia integrálására több ponton, mellyel gördülékeny, egységes felhasználói élményt kínálhatunk a egész LG termékkínálatunkban, az összekapcsolható eszközöktől és televízióktól az összekapcsolható autókig és okostelefonokig. A harmadik a nyitottság: stratégiánk, hogy a legjobb AI-élményt adjuk az LG vásárlói részére, kihasználva piacvezető partnereink minket kiegészítő tudását és képességeit a egész ökoszisztémában” – indokolta Dr. Park.

Hozzászólások lezárva.