A Samsung Európába hozza a 8K élményt: bemutatkozott a QLED 8K TV sorozat

Az IFA 2018 bemutatón tartott sajtótájékoztatóján a Samsung Electronics prezentálta a Q900R QLED 8K sorozatát, ezenkívül a 8K mesterséges intelligánciával (AI) támogatott felskálázási technológiáját. A három ultranagy (65, 75 és 85 colos) képernyőméretben elérhető Samsung QLED 8K TV nagyszámú másfajta fejlesztéssel, ezáltal a Valódi 8K Felbontás, Q HDR 8K és Quantum Processor 8K technológiákkal felszerelve érkezik, hogy életre keltse a 8K minőségű képeket. A modern Samsung QLED 8K TV-k Magyarországon októbertől kerülnek a boltok polcaira.

A Samsung QLED 8K és a 8K AI felskálázási modern műszaki megoldás része a cég hosszútávú stratégiájának, a Samsung 8K felbontású eszközei a piac legpontosabb és legélethűbb képmegjelenítésére képesek.

A Samsung Európába hozza a 8K élményt: bemutatkozott a QLED 8K TV sorozat

A Samsung Európába hozza a 8K élményt: bemutatkozott a QLED 8K TV sorozat

„A Samsung az évek esetén azon dolgozott, hogy a prémium képminőség tekintetében előmozdítsa az iparág fejlődését. A 8K AI felskálázási technológiával felszerelt QLED 8K TV szerves része a kijelzőkről alkotott jövőképünknek – nyilatkozta Jongsuk Chu, a Samsung Electronics Monitorok üzletágának alelnöke. – Izgatottak vagyunk, hogy felhasználóinknak is bemutathatjuk a Q900R termékcsaládot, biztosak vagyunk abban, hogy a modern 8K-s modelljeinkkel csakis fantasztikus színű, tisztaságú és hangzásvilágú élményt élhetnek ezt követően keresztül.”

Annak érdekében, hogy 8K minőségű képet jelenítsen meg, a Samsung Q900R árucikk-csoport Valódi 8K Felbontás technológiával érkezik, amely akár 4000 nites csúcs fényerőt tudja visszaadni. Ez azt jelenti, hogy szériába tartozó TV-k a 4K UHD tévéknél négyszer, a full HD készülékeknél ugyanakkor tizenhatszor több RGB képponttal rendelkeznek. A Q900R tulajdonságai közt szintén megtalálható a HDR (High Dynamic Range) 10+ szabványú Q HDR 8K modern műszaki megoldás, amely optimalizálja a TV fényerejét,

ezáltal olyan valósághű színeket és képeket jelenít meg, amilyennek azt a rendezők is megálmodták.

A Q900R 8K mesterséges intelligencián alapuló felskálázási technológiája a Samsung saját fejlesztésű megoldása, amely az eredeti képforrástól függetlenül prémium 8K minőségű képet társít az emelkedett hangzás mellé. A felhasználók streaming szolgáltatón, set-top boxon, HDMI kábel, valamint USB csatlakozó támogatásával vagy akár mobiltelefonjuk kivetítésével is nézhetnek tartalmakat, a Quantum Processor 8K képes felismerni és 8K minőségre optimalizálni ezeket. Ráadásul, hogy a Q900R első osztályú 8K-s képi tartalmakat és hangzást nyújt, a Direct Full Array Elite technológiával is büszkélkedhet, amely még élesebb kontúrokat és korrekt háttérvilágítás vezérlést idéz elő. A 100% Színgazdagságnak hála a felhasználók árnyalatok milliárdjait ismerhetik meg a most elérhető legtisztább színpontossággal.

A Q900R-t a vásárlók igényeit szem előtt tartva alkották meg, ezáltal a felhasználók ugyanabban az időben fedezhetik fel a tévékészülékek új használati módjait, azonfelül ismerhetik meg azt felülmúlhatatlan képminőséget és hangzást, amit a masina nyújt. Az olyan lifestyle funkciókat is továbbfejlesztették, mint a Háttér Mód, amely hozzájárulásával a TV pompásan bele tud simulni a környezetébe, de csodálatos képek, időjárás előrejelzés, vagy akár hírek is megjeleníthetők rajta. Az 5 méteres szabvány hosszúságú Észrevétlen Csatlakozás 2.0 megoldás egyetlen vezetékben ötvözi az optikai és tápkábeleket, mindent összevetve a felhasználók szabadabban dönthetnek, hova helyezzék tévéjüket. Az olyan okos fejlesztések, mint a SmartThings gond nélkül elérhetővé teszik az információkat a fogyasztóknak, ezáltal leegyszerűsítik mindennapjaikat, az Univerzális Útmutató személyre szabott ajánlásokkal támogatja megtalálni a felhasználók ízlésének leginkább kedvező élő és OTT tartalmakat.

Hozzászólások lezárva.