A Formula-E és a DTM versenysorozataiban tart a jövő felé az Audi

Az Audi 2019-ben is folytatja elektromos autósportbeli tevékenységét, mint gyári részvételét a neves DTM túraautó-bajnokságban.

Az Audi 2019-ben is folytatja elektromos autósportbeli tevékenységét, éppen olyan gyári részvételét a neves DTM túraautó-bajnokságban.

Az Audi a 2017/2018-as idényben az első német autógyártóként állt rajthoz a Formula-E bajnokságban, ahol a az egész világon szervezett tizenkét futamon négy győzelemmel és összesen tizenegy dobogós helyezéssel az Audi Sport ABT Schaeffler megszerezte a csapatvilágbajnoki trófeát. A újabb gyártók és partnerek részvételével egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, tisztán elektromos versenysorozat a márka versenysport-tevékenységének elektromos pillére.

A Formula-E és a DTM versenysorozataiban tart a jövő felé az Audi

A Formula-E és a DTM versenysorozataiban tart a jövő felé az Audi

Az Audi ezenfelül a DTM bajnokságban belsőégésű motorokkal is versenyez a következő években. Későbbi szezonjában bő harminc esztendős története egyik legjelentősebb változása előtt áll a DTM szériája, ahol 2019-ben haladó szellemű négyhengeres, turbófeltöltésű motorokat vezetnek be, ráadásul a DTM és a japán Super GT szervezésében premierjét tartja az úgynevezett Class One. A korszerű szabályrendszer mindkét bajnokságban kínálja a gépkocsik indítását, s 2019-től az első ízben szervezett együttes futamok, ezáltal az intenzívebb internacionális jelenlét alapjául is szolgál. Az Audi újabb részvételének feltétele, hogy a Mercedes-Benz kiválását követően legkésőbb 2020-tól ismételten legalább három márka szerepeljen a DTM mezőnyében.

„A Formula-E-ben az elektromos mobilitás területén bizonyíthat ’A haladás technikája” – nyomatékosította Peter Mertens, az Audi AG igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „Ezzel egyszerre belsőégésű motorjainkat is korszerűsítjük, a két liter összlökettérfogatú, négyhengeres, turbófeltöltésű aggregátok a teljesítmény és a gazdaságosság előnyös együttesét kínálják. Ezek most az egész világon a leglényegesebb motorok és 2019-től a Class One futamain is megjelennek, mindent összevetve a DTM – éppen olyan a Formula E – még szorosabb kapcsolatba kerülhet a sorozatgyártású modellek fejlesztésével.”

Amint Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója kiemelte: „Meggyőződésem, hogy kedvező pozícióban vagyunk két szakágunkkal. Mindjárt az első szezonunkban elnyertük a Formula-E csapatbajnoki címét, ezzel bizonyítottuk kompetenciákat az elektromos mobilitás területén. Célunk természetesen folytatni e sikert és nagyszámú új vetélytársunk közt is az élen végezni. A DTM-ben az olyan jövőbemutató technikáknak betudhatóan, mint a korszerű, turbófeltöltésű motorok, még mindig tekintélyes lehetőséget látunk. Az ehhez elengedhetetlen harmadik gyártó tekintetében feltétlen bízom abban, hogy Gerhard Berger, a DTM igazgatója legkésőbb 2020-ig rajthoz tudja állítani e újabb résztvevőt.”

Hozzászólások lezárva.