A Huawei-é a legtöbb szabadalom Európában

Európában a Huawei nyújtotta be 2017-ben a legtöbb új szabadalmat, a cég csaknem 2400 szabadalmi bejelentésével az első kínai társaság lett, amely a lista élén valaha is végzett. Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) tegnap közzétett éves mondanivalója alapján Európában előző évben minden eddiginél több, összesen közel 166 ezer szabadalmi bejelentést tettek, ami négy százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

„A Huawei jókora hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, így a szabadalmak ekkora terjedelmes száma természetes” – mondta Dr. Song Liuping, a társaság szenior alelnöke és jogi igazgatója. „A szabadalmaink száma a következő években tovább nőhet, betudhatóan például annak, hogy egyre nagyobb mértékben veszünk részt az olyan jövőbe mutató telekommunikációs szabványok beindításában, mint amilyen az 5G. A Huawei a szellemi tulajdonának védelme érdekében a következő években is folytatja a szabadalmak előállítását és benyújtását.”

Jó néhány Huawei produktum szabadalmak sokaságából áll össze. A Huawei P10 okostelefon példaként több ezer modern műszaki megoldást alkalmaz, amelyek a vezeték nélküli technológiához, az alkalmazásokhoz, a félvezetőkhöz vagy a képernyő-megjelenítéshez kapcsolódó szabadalmakon alapulnak.

A Huawei a tavalyi év végéig több mint 64 ezer szabadalmi bejelentést tett Kínában és 48 ezernél többet más országokban. A cég összesen 74 ezer elfogadott szabadalommal büszkélkedhet, amelyek 90 százaléka találmányi szabadalom.

A cég 180 ezer munkavállalójának 40 százaléka, csaknem 80 ezer kolléga vesz részt valamilyen módon kutatás-fejlesztési tevékenységben. A Huawei éves árbevételének legalább 10 százalékát fordítja K+F-re, a következő években várhatóan minden évben 10 és 20 milliárd dollár közti összeget invesztál ebbe.

Hozzászólások lezárva.