Komfortos, multifunkcionális és hálózatba kapcsolt: már rendelhető a modern Audi Q3

A korszerű Audi Q3 még feltűnőbb, még tágasabb és sokoldalúbb lett. Ezzel párhuzamosan a felsőkategóriás autóknál elérhető műszaki csemegéket ígér emellett egy olyat modernizált felfüggesztést, amely a vezetési dinamika fokozása mellett még nagyobb komfortot nyújt. Az Audi mindazonáltal mostantól várja a kompakt családi SUV modelljére érkező rendeléseket. Németországban a Q3 alapára 33 700 euró.

Térkoncepció: jól formálható és tágas

Komfortos, multifunkcionális és hálózatba kapcsolt: már rendelhető a modern Audi Q3

Komfortos, multifunkcionális és hálózatba kapcsolt: már rendelhető a modern Audi Q3

A modern Audi Q3 lényegesen sportosabb külsővel ellátott, mint elődje. Ezt erősíti a lenyűgöző, nyolcszögletű Singleframe hűtőrács, a nagyméretű légbeömlők és a kerékjáratok feletti sárvédők erőteljes domborulatai. Az első generációval összevetve a kompakt SUV tulajdonképpen minden szempontból nagyobb lett. Hossza 4 484 milliméterre, szélessége 1 849 milliméterre, magassága mindazonáltal 1 585 milliméterre változott. Tengelytávja 77 milliméterrel lett hosszabb, ezáltal minden tekintetben több helyet ígér. Az Audi Q3 ugyanakkor szerfelett multifunkcionális és jól variálható, hála a hosszirányban előre és hátra mozgatható és dönthető hátsó üléssornak ezenfelül a nagyon sok tárolóhellyel kiegészített, magasságában állítható csomagtér padlónak. A hátsó ülések helyzetétől és a háttámlák állásától függően a csomagtér kapacitása 530 és 1 525 liter közt változik.

Belső tér: digitális és sportos

Az SUV modellekre sajátos módon az Audi Q3 modellbe is könnyed a beszállás, azonfelül 360 fokban jó kilátást ezenfelül sportos üléspozíciót ad. A kormánykerék ugyancsak ennek megfelelően meredek állású. A kívánságra elektromosan állítható ülések egy felsőbb járműkategória kényelmét kínálják. A modell legfőbb újdonságai közt találjuk a korszerű kezelési és kijelzőkoncepciót, amelynél már alapkivitelben is megtalálható a digitális vegyített műszeregység. Az MMI navigációs rendszer plus tekintetében a vezető egy, a középkonzolon látható 10,1 col képátlójú érintőképernyő segédkezésével irányíthatja ezt az átfogó infotainment rendszert. A légkondicionáló irányításával egyesült erővel ez is ergonomikusan, kissé a vezető felé fordítva került kialakításra. A kezelése magától értetődő és flottul követhető az visszafogott menürendszernek betudhatóan. Természetesen a vezetőnek lehetősége van arra, hogy hangvezérléssel nyújtson utasítást a járműnek.

Infotainment és asszisztens rendszerek: okos összeköttetés

Az Audi Q3 az LTE Advanced adatátviteli szabvány, a Wi-Fi hotspot azonkívül az Audi connect szolgáltatások révén átfogó összeköttetésekkel büszkélkedhet a környezete felé. A navigációs rendszer a korábbi utak alapján azonosítja a vezető preferenciáit és ennek pompás útvonalakat nyújt részére. A jellegzetes úti célok (Point of Interest; POI), parkolóhelyek és benzinkutak mind megjelennek a navigáció térképén. Az útvonal mentén fedezhető fel elérhető parkolóhelyekről, veszélyesebb helyekről és az aktuális sebességkorlátozásokról az Audi flotta által együttesen gyűjtött információkat használja az SUV modell. A portfóliót a myAudi alkalmazás teszi teljessé, amely zökkenőmentes összeköttetést nyújt az okostelefon és a Q3 közt. Az ügyfelek példaként továbbíthatják a navigációban van útvonalakat és az okostelefon naptárának bejegyzéseit az MMI rendszere felé amellett megjelölhetik gépkocsijuk parkolóhelyét is.

A márka felsőkategóriás modelljeihez hasonlóan az Audi Q3 is modernizált segédrendszerek egész sorát – akárcsak az adaptív menetasszisztenst – nyújtsa. Integrálja az adaptív sebességasszisztens, a közlekedési torlódás asszisztens és az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő technikákat is. Ezzel mind a hosszirányú, mind az oldalirányú mozgás kapcsán segíti a vezetőt, mindent összevetve növelve a hosszú távú utakon a bent helyet foglalók kényelmét. Az Audi pre sense basic és az Audi pre sense front biztonsági rendszerek mellett az Audi side assist sávváltást segítő rendszer és az Audi active lane assist rendszer is az alapfelszereltség részét képezik.

Piaci bevezetés: három motor/váltó változat és egy limitált kiadás

A modern Audi Q3 a német piacon két választható erőforrással és elsőkerékhajtással mutatkozik be. A belépő változat motorja a 110 kW (150 LE) teljesítményű 1.5 TFSI, aminek forgatónyomatéka 250 Nm. A Q3 alacsony vagy közepes terhelés során képes a második és harmadik henger átmeneti lekapcsolására is, ezzel is csökkentve a felhasznált üzemanyag mennyiségét. A hatsebességes kéziváltóval az Audi Q3 35 TFSI (üzemanyag-fogyasztás (vegyes) l/100 km: 6,3 – 6,0; szén-dioxid kibocsátás (vegyes) g/km: 145 – 139) álló helyzetből 9,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/óra sebességre, legnagyobb sebessége ugyanakkor 211 km/óra. Amennyiben a partner a hétsebességes S tronic váltó mellett dönt (üzemanyag-fogyasztás (vegyes) l/100 km: 5,9 – 5,7; szén-dioxid kibocsátás (vegyes) g/km: 134 – 130), a 100 km/óra sebességre való gyorsítás 9,2 másodpercet vesz igénybe, a gyorsulás ugyanakkor egészen 207 kilométeres sebességig tart. Ugyanezek az értékek vonatkoznak az S tronic váltóval szerelt Audi Q3 35 TDI modellre is (üzemanyag-fogyasztás (vegyes) l/100 km: 4,9 – 4,7; szén-dioxid kibocsátás (vegyes) g/km: 128 – 123). A finom járású kétliteres kapacitás ugyancsak 110 kW (150 LE) teljesítményre képes, forgatónyomatéka mindazonáltal eléri a 340 Nm-t.

A modern Audi Q3 Magyarországon készül az Audi győri üzemében, az újdonság Németországban 33 700 eurós alapártól rendelhető. A kompakt családi SUV piaci bevezetésének alkalmából az Audi egy kivételes felszereltségű modellel is készül az ügyfeleknek. A különösen sportos külsővel büszkélkedhető „edition one” névre hallgató modell átfogó felszereltsége az S line változaton alapszik. A sport felfüggesztés, a 20 colos kerekek és a Matrix LED fényszórók mellett ebben a speciális kiadásban találunk sportüléseket, alul lapított karimájú bőr kormánykereket valamint hangulatvilágítást is. A fényezést illetően a sportos „pulse” narancs továbbá az dekoratív „chronos” szürke választható az páratlan modellváltozathoz.

Hozzászólások lezárva.