Magyarországra is megérkeztek az LG egészségügyi megjelenítői

Magyarországon is bevezette egészségügyi – klinikai és sebészeti – monitorait és digitális röntgen megoldásait az LG Electronics (LG) röviddel azután, hogy a dél-koreai társaság az idén belépett az orvosi képalkotás mindenre kiterjedő piacára.

Az orvosi ellátás alatt akár életeket is menthet a képalkotó diagnosztika gyorsasága és pontossága. Az LG Electronics konkrétan e területekre fókuszált, mikor is az idén a klinikai és sebészeti megjelenítőivel, emellett digitális érzékelőivel belépett az orvosi képalkotás piacára. A korszerű árucikkek egyedi megoldásokkal könnyítik meg az eltérő szakterületek mindennapi tevékenységét.

„Az egészségügyi kijelzők üzletága az LG-nél mostani, világviszonylatban az idén indítottuk útnak. Úgy látjuk, hogy az IT-szektorban, azon belül is a monitor- és kijelzőgyártásban szerzett technológiai ismereteink alapján vezető szerepet tölthetünk be az hatalmas potenciállal ellátott egészségiparban is” – mondta Darren Jang, a dél-koreai társaság IT-termékekért felelős regionális vezetője.

Magyarországra is megérkeztek az LG egészségügyi megjelenítői

Magyarországra is megérkeztek az LG egészségügyi megjelenítői

Digitális röntgen

Az LG a digitális röntgenfelvétel elkészítésétől az elkészült kép megjelenítéséig nagyon sok professzionális megoldást szolgáltat a képalkotó diagnosztika részére: digitális CsI AED technológiájú röntgen érzékelői ideális minőségben készítik el a felvételeket, míg ellenállóak a legalább 1 mm méretű objektumokkal és a felvételkészítés esetén az eszközre kerülő folyadékokkal szemben. Mivel mindkét érzékelő 3 másodperc alatt továbbítja az elkészült röntgenképet a vezetéken át csatlakoztatott diagnosztikai kijelzőre, vezeték nélküli használat során mindazonáltal mindez mindössze 6 másodpercet vesz igénybe, a röntgenszoba és a diagnosztika közti kommunikáció a lehető leggyorsabb lesz.

Klinikai megjelenítők

A diagnosztikában konkrétan releváns, hogy a megjelenítő hibátlanul jelenítse meg a szürke minden árnyalatát. Az LG klinikai ellenőrző megjelenítői (19HK312C és 27HJ712C modellek) megfelelnek a DICOM Part 14 szabványnak, amely az amerikai elektronikai gyártók szövetsége (National Electrical Manufacturers Association – NEMA) és az Amerikai Radiológiai Testület (American College of Radiology) szigorú iránymutatása az orvosi képalkotási célokra használt megjelenítők szürkeárnyalatos színmegjelenítésére és a gyártmányok minőségére vonatkozóan. Mivel a kórházi berendezések intenzív használatnak vannak kitéve, az LG kijelzőiben egy érzékelő állandóan méri a megjelenítő háttérvilágításának stabilitását, és automatán kompenzálja az elöregedés által előidézett fényerő-ingadozásokat.

Komfortosabb és biztonságos munkavégzés

Az orvosok és ápolók minden nap hosszú órákat töltenek a képernyők előtt, a vibráló monitorok ugyanakkor szemfáradtságot és látásromlást okozhatnak. Az LG klinikai kijelzőinek kényelmi funkciói közé sorolható az olvasómód, amely a kék fény mennyiségének csökkentésével megfelelő körülményeket nyújt a hosszabb jelentések vagy leletek olvasásához. A Flicker Safe szerepkör csökkenti a képernyő lehetőség szerinti vibrálását, mindent összevetve akár hosszabb ideig is ergonomikus a számítógép képernyőjét nézni. Miközben a 19HK312C különlegessége az antimikrobiális – az esetlegesen a árucikk borítására kerülő baktériumok szaporodását gátló – burkolat, a 27HJ712C széles, akár 178 fokos betekintési szög során is pompásan jeleníti meg a színeket, mindent összevetve egyidejűleg több szakorvos is kényelmesen nézheti a képernyőt.

Sebészeti megoldások

Az LG konkrétan műtőtermi felhasználásra hozta létre 27 hüvelykes, 8 MP felbontású kijelzőjét (27HJ7105). Mivel a megjelenítő az sRGB színtér 115 százalékát tudja visszaadni, a mélyvörös színspektrum minden tónusa jól kivehető a képernyőn. Mindez egy műtét közben akár életeket is menthet, merthogy a példás színvisszaadás nagyban megkönnyíti a sebész tevékenységét, főleg laparoszkópos beavatkozások során. Ez a monitor is megfelel a DICOM Part 14 szabványnak, fényereje ugyanakkor a műtő fényviszonyaihoz alkalmazkodik. A monitor IP35-ös, a készülékház ugyanakkor IP32-es minősítést kapott, a ennek értelmében megjelenítő védett a vízzel, a porral és azokkal a folyadékokkal szemben, amelyekkel a műtét esetén érintkezhet.

Hozzászólások lezárva.