Az LG 2019-es hangprojektorai új csúcsot jelentenek a házimozi hangrendszerek közt

A házimozi-rajongók legnagyobb örömére az LG Electronics (LG) a CES 2019 bemutatón przentálja legfrissebb hangprojektor-termékcsaládját.

A Meridian Audióval – a nagyfelbontású hangzás (High-Resolution Audio) úttörőjével – való együttműködésnek hála a modern hangprojektorok jelentős hangminőséget ígérnek, az LG-től megszokott okos funkciókkal és dekoratív, korszerű dizájnnal. Az LG 2019-es portfóliója erős, a szoba minden szegletét megtöltő, többdimenziós hangzás mellett a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence, AI) kényelmét is ajánlja. Az árucikk-csoport két tagja (SL9YG és SL10YG) is kiérdemelte a CES legjobb innovációinak járó elismerést, sőt, az LG prémium SL9 hangprojektora úgy kiemelkedett a mezőnyből, hogy a rangos Best of Innovation címet is kiérdemelte.

Az LG 2019-es hangprojektorai új csúcsot jelentenek a házimozi hangrendszerek közt
Az LG 2019-es hangprojektorai új csúcsot jelentenek a házimozi hangrendszerek közt

Az LG a Meridiannel közös összefogásban szüntelenül korszerűsíti termékkínálata hangminőségét, és idén három hangprojektorra (SL10YG, SL9YG és SL8YG) terjeszti ki a prémium audiotechnológiát. Az együttes munka jóval többet jelent a hangzás mértéktartó finomhangolásánál vagy az alapvető funkciók beépítésénél: a két társaság szorosan egyesült erővel dolgozik a hangprojektorok műszaki megoldásain, hogy lehengerlő hangzásélményt nyújtsanak. A Meridian 25 év ismerettel büszkélkedhet a digitális jelfeldolgozás kapcsán, Bass & Space technológiája az egész akusztikai hangteret egységes hangzással és erős basszussal tölti meg. A társaság úgynevezett Image Elevation technológiája a hangprojektor fölé, a képernyő magasságába emeli a hang sugárzását, ezáltal a hallgatók még jobban beleélhetik magukat a hangzásélménybe. A két megoldással a Meridian valódi házimozi-hangzást hoz létre, lehengerlő térhatással.

A Meridian Upmix technológiája torzítás nélkül, a hangzásegyensúlyt megőrizve képes kétcsatornás hangból több, jól elkülöníthető csatornát létrehozni, ezáltal növeli az elmélyülés érzését, korrigálja a hangteret, és még tisztábban szólaltatja meg az énekhangokat és szólóhangszereket. Az LG 2019-es hangprojektorcsaládja a fenti exkluzív modern műszaki megoldások révén prémium felhasználói élményt ajánl.

Az LG felsőkategóriás hangprojektorai (SL10, SL9 és SL8 modellek) Dolby Atmos és DTS:X segédkezést kaptak. E két elismert technológiával a felhasználók lélegzetelállítóan valósághű térhatású hangzást élvezhetnek, amely mintha több irányból és magaságból szólna. A modern hangprojektorok a nagyfelbontású hangzást is támogatják, és olyan fejlett feldolgozó algoritmusokat használnak, amelyekkel a tradícióknak megfelelő fájlformátumok is felkonvertálhatók, ezáltal az impresszió még közelebb kerülhet a stúdióhangzáshoz. Az LG legkorszerűbb hangprojektorainak hangzása és a hangtér kidolgozottsága tovább javítható a vezeték nélküli hangszórókészlet (Wireless Rear Speaker Kit) megvásárlásával.

Hibátlan, erős, habár tiszta és kifinomult hangzás mellett az LG új hangprojektorai AI-funkciókat és beszédfelismerést is ígérnek az integrált Google Asszisztenssel. A felhasználók sima hangparancsokkal irányíthatják az eszközöket, példaként információt kérhetnek a lejátszott zenével kapcsolatban, vagy változtathatnak a hangerőn. A hangprojektorok a Google hangalapú asszisztensét támogató konstrukciókkal könnyűszerrel összekapcsolhatók, mindent összevetve az otthonunkban található okoskészülékeket is irányíthatjuk hangutasításokkal.

Az LG 2019-es hangprojektorainak jó megjelenésű, visszafogott megjelenése pompásan illik a cég OLED tévékészülékei alá. A mindössze 57 mm mély LG SL9 hangprojektort akár a falra is rögzíthetjük, ezáltal nem kizárólag helytakarékos megoldás, de igazán kifinomult, egyszerű látványt nyújt. Az integrált giroszkóp érzékeli, hogy a készülék a falra szerelve vagy sík felületre állítva helyezkedik-e el, és a korrekt hallgatói behatás érdekében ennek megfelelően módosítja a hangsugárzás irányát. Az LG SL9 hangprojektora fantasztikus formájával kiérdemelte a 2019-es CES Innovation Awards Best of Innovation elismerését.

Hozzászólások lezárva.