A Samsung elénk tárta a jövő monitorát

Az ez évi Szórakoztató elektronikai Tárlaton (CES) bemutatott újgenerációs, moduláris Samsung Micro LED megjelenítők új fejezetet nyitnak a televíziógyártás történetében. A CES innovációs díjával is kitüntetetett moduláris Micro LED modern műszaki megoldás például egy új 75 colos monitorban, a 219 colos The Wall monitorban, tetejébe nagyszámú eltérő méretű, kivitelezésű és konfigurációjú eszközben mutatkozik be.

„A Samsung évtizedek óta meghatározó szerepet játszik az újgenerációs megjelenítők piacán – mondta Jonghee Han, a Samsung vizuális monitorok üzletágának elnöke. – A Micro LED modern műszaki megoldás okos, testre szabható, és minden tekintetben kivételes produktivitású kijelzőkkel hozza el a képernyők forradalmát. A Samsung Micro LED részére nincsenek határok, csak végtelen választási lehetőségek.”

A Samsung elénk tárta a jövő monitorát
A Samsung elénk tárta a jövő monitorát

A forradalmi önálló fénykibocsátó modern műszaki megoldás és moduláris képességek birtokában a Samsung Micro LED monitorok lenyűgöző képminőséget, sokoldalúságot és megjelenést biztosítanak a felhasználók részére. Ezek az átalakítható monitorok sajátos, önálló fénykibocsátó Micro LED modulokból, és több millió szervetlen, piros, zöld és kék mikroszkopikus LED-chipekből épülnek fel, amelyek saját fényt bocsátanak ki, hogy ragyogó színeket hozzanak létre a képernyőn. Az ilyen formában biztosított képminőség meghaladja a piacon most elérhető megjelenítési modern műszaki megoldások révén kínált képi hatást.

A Samsung Micro LED technológiája a tavalyi CES bemutatón mutatkozott be a jelentős elismeréseket arató, díjnyertes, 146 colos The Wall monitorban. A csúcstechnológiás félvezető modulok gyártása kapcsán elért technológiai fejlődésnek hála tovább mérséklődött a távolság az egyes mikroszkopikus LED chipek közt. A Samsung mindent összevetve létrehozta a hihetetlen 4K Micro LED monitort kisebb, az otthonokba jobban illeszkedő 75 colos kialakításban is.

A Micro LED modern műszaki megoldás moduláris felépítésének hála nagyobb mozgásteret enged a képernyő méretét nézve, ezáltal a felhasználók a megjelenítőt a rendelkezésre álló tér méretéhez igazíthatják, továbbá újabb Micro LED modulok hozzáadásával a képernyő méretét bármekkorára növelhetik. A moduláris megvalósításának betudhatóan a felhasználók a következő években megalkothatják a saját, akár különleges képarányokkal (9×3, 1×7, 5×1) büszkélkedhető kijelzőjüket is, amelyek az speciális igényeknek is remekül megfelelnek.

A Samsung Micro LED modern műszaki megoldás a monitor alakjától és méretétől függetlenül optimalizálja a tartalmakat. A Samsung Micro LED monitor még több modul igénybevételével is képes skálázással növelni a felbontást, úgy, hogy a pixelsűrűség nem veszít értékéből. A Micro LED modern műszaki megoldás képarányok széles skáláját patronálja a 16:9-es standard tartalmaktól kezdve a 21:9 arányú szélesvásznú filmeken keresztül az egészen szokatlan 32:9 vagy éppen 1:1-es képarányokig, nélküle, hogy kompromisszumot kötne a képminőség területén.

A Micro LED megjelenítő kávamentes kialakítása akár több modul használata során is egy félelmetes, egybefüggő, sima és végtelennek tűnő felületet nyújt, melynek betudhatóan a monitor bármely környezetbe észrevétlenül simul bele. A korszerű Háttér mód szerepkör mindazonáltal újabb lehetőséget ad, hogy egy tényleg jellegzetes kijelzővel gazdagítsák a felhasználók az otthonaikat.

Hozzászólások lezárva.