Egy 6 méteres hullámon át vezetett az út az LG Las Vegas-i kiállítóterébe

Évente óriási kíváncsiság veszi körbe a Föld legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállítását Las Vegasban. A Consumer Electronics Show (CES) idén ismételten trendszetter megoldások egész sorát hozta el, kezdve a kapszulás sörfőzőgéptől, a konyhai okoskijelzőkön keresztül a feltekerhető televízióig. Az LG OLED-kijelzőkből álló installációjától ellenben minden száj tátva maradt, ugyanis 260 képernyőn több milliárd képpont jelenítette meg az élő természet csodáit.

Az OLED technológiával készült megjelenítők hihetetlenül élénk színeket és végtelenül kontrasztos képeket jelenítenek meg, különlegességük ugyanakkor, hogy görbületük csaknem minden irányban állítható. Az ez évi CES bemutatón az LG standjának bejáratát 260 darab, egyenként 139 centiméter átmérőjű kijelzőóriás díszítette. Az installáció 112 sík, 76 homorú és 72 domború panelje isteni hullámformát alkotott, amin gyönyörűen kerültek ki az olyan természeti csodák, mint a vízesés, a sivatag, az erdő vagy épp az óceán.

Egy 6 méteres hullámon át vezetett az út az LG Las Vegas-i kiállítóterébe
Egy 6 méteres hullámon át vezetett az út az LG Las Vegas-i kiállítóterébe

A több mint 6 méter magas és közel 20 méteres installációt természetesen nem kizárólag a képi világ tette különlegessé, hanem a hozzá illő hangzás is. Az LG a 2019-es otthoni felhasználásra szánt OLED tévéibe is a tárlaton használt hangszórók típusát építi be, mindent összevetve mindjárt a nappalinkban is megtapasztalhatjuk a CES-en elkészített élményt.

Hozzászólások lezárva.