Visszatér a buggy – mégpedig elektromos formában!

Legendát hív újra életre a Volkswagen – március elején a korszerű buggy első tisztán elektromos hajtásrendszerű tanulmányát tárja a közönség elé a wolfsburgi vállalatcsoport. A közkedvelt amerikai strand-buggy mintájára készülő koncepciómodell a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) műszaki alapjaira épülve érzékelteti annak sokoldalúságát.

„A buggy több mint gépjármű, igazság szerint egyfajta autós életérzés. A modern E-Buggy is ezt tükrözi, egyben jól mutatja, hogyan fest egy ilyen tradicionális jármű korszerű, retromentes interpretációja – s mindenekelőtt azt, milyen érzelemdús is lehet az elektromos mobilitás” – nyomatékosította Klaus Bischoff, a Volkswagen márka vezető formatervezője.

Visszatér a buggy – mégpedig elektromos formában!
Visszatér a buggy – mégpedig elektromos formában!

A tisztán elektromos hajtásrendszerű buggy koncepciója eredeti kaliforniai példaképeire összpontosít, ám miközben annak idején a Bogár technikája szolgált alapként, ma a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) bizonyul hasonlóan multifunkcionálisnak. A vérbeli buggy modern megfogalmazása stílusosan nélkülözi a szilárd tetőt és a tradícióknak megfelelő ajtókat, összhatását továbbá terepes gumiabroncsokkal szerelt, szabadon álló kerekek és nyitott oldalküszöbök határozzák meg.

A MEB-alapokra épülő új tanulmány jól tanúsítja, hogy a moduláris elektromos hajtásrendszer-platform (MEB) korántsem csakis nagysorozatú modellekhez hasznavehető, hanem – éppen olyan egykor a Bogár technikája – egyéni kisszériás gépkocsik építésére is lehetőséget ad.

A Volkswagen-technikájú élményautók története igencsak hosszú, a Bogár Kabriótól az olyan gyártók jellegzetes karosszériáin keresztül, mint a Hebmüller és a Rometsch, egészen a teljesen nyitott változatokig – mint a Meyers Manx Buggy – évtizedeken keresztül találékony és részben exkluzív kivételes megoldások egész sora született a Bogár műszaki alapjaira. Egészen a nyolcvanas évekig az egész világon csaknem 250 ezer kissorozatú és sajátos különlegesség készült ezáltal.

A legfrissebb egyéni igényeknek megfelelő modell, azaz a tisztán elektromos buggy-tanulmány ugyanakkor a 89. Genfi Internacionális Autószalon (2019. március 7-17.) alkalmával tartja világpremierjét. A Volkswagen márka sajtókonferenciája a 2-es csarnokban, március 5-én 10:20 órakor kezdődik.

Hozzászólások lezárva.