Samsung 860 QVD SSD: több terabájtos tárhely elérhető áron

A Samsung új 860 QVO SSD szilárdtest meghajtói akár 4 terabájtos (TB) kapacitással, rendkívüli sebességgel érkeznek. A társaság magas adatsűrűségű, 4 bites MLC NAND flash architektúrájára épülő 860 QVO SSD-knek betudhatóan mostantól a több terabájtos kapacitás olcsón válik hozzáférhetővé szélesebb körben is.

„Napjaink fogyasztója minden eddiginél több nagyfelbontású fájlt állít elő, használ és tárol, mint valaha. Ebbe a kategóriába sorolandók példának okáért a 4K-s videók és grafikailag fejlett játékok is – mondta Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletágának márka- és termékmarketingért felelős alelnöke. – A modern 860 QVO óriási előrelépés a több terabájtos SSD-k piacán, kiváló megoldásként egyre több felhasználó részére jelent nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot”.

A nagyméretű multimédia tartalmakat kezelő PC-felhasználók gyakran fejlesztik számítógépeik tárolókapacitását a műveletek gördülékenysége érdekében. A közkedvelt, 2,5 colos SATA felületre épülő 860 QVO példásan illeszkedik a legtöbb laptopba és asztali gépbe is. A 860 QVO nagy kapacitásának és jeles teljesítményének betudhatóan mostantól HHD használata nélkül megoldhatók az indításhoz és tároláshoz kapcsolódó műveletek.

Az akár 550 MB/s-os olvasási és 520 MB/s-os írási sebességgel a 860 QVO képes azonos színtű teljesítményt elérni, mint napjaink 3 bites MLC SSD-i, betudhatóan a Samsung legfrissebb 4 bites V-NAND technológiájának és a már bizonyított MJX kontrollernek. A meghajtóba integrált Okos TurboWrite technológiával a sebesség tovább növelhető, a kiemelkedően magas teljesítmény ugyanakkor hosszabb ideig is fenntartható.

Az ideális megbízhatóság érdekében a modern SSD-k tekintetében a Samsung a maximális írási terhelhetőséget (TBW – Terabytes Written) az SSD-felhasználók használati mintáinak alapos vizsgálatával állapította meg. Ez egy hároméves jótállást vagy 1440 TBW-t jelent a 4TB-os verzió tekintetében, továbbá 720 és 360 TBW-t a 2TB-os és 1TB-os SSD-k felhasználói részére.

Hozzászólások lezárva.