Magyar fejlesztésű chatbot adja el az LG tévéit

Az elektronikai üzletekben majdhogy nem végeláthatatlan a tévékészülékek kínálata, a vásárlónak ugyanakkor nem kizárólag az árról, a dizájnról és a méretről kell döntenie: nem mindegy mert, hogy milyen okostévés platformot, milyen felbontást és milyen paneltípust választunk. Az átlagos vásárló könnyűszerrel elveszhet az információk rengetegében – ennek köszönhetően alkotta meg az LG hazai képviselete a vállalat digitális promóterét, Chat Botondot. Az LG hivatalos weboldalán elérhető chatbot az elmúlt két hónapban több mint tizenötezer magyar felhasználónak segített az ideális televízió és a legjobb akciók megtalálásában.

Magyar fejlesztésű chatbot adja el az LG tévéit

Magyar fejlesztésű chatbot adja el az LG tévéit

Az LG maradéktalanul hazai fejlesztésű online segédje, Chat Botond a vásárlók egyéni igényei alapján nyújt támogatást megkeresni a kedvező tévékészüléket. Az interaktív, automatizált chatbot egy elektronikai szaküzletben dolgozó vásárlási tanácsadóhoz, azaz promóterhez hasonlóan kommunikál az érdeklődőkkel: öt eltérő kérdést tesz fel, melynek nyomán a vásárló részére legideálisabb eszközökre szűkíti le a javaslatok listáját. A „digitális promóter” nem kizárólag felteszi a kérdéseket, hanem biztos, hogy meg indokolja, miért jelentős egy adott technikai részlet a felhasználó részére, ezzel edukálva a valószínűsíthető vásárlókat a televíziós technológiákról.

A kérdések azt mérik fel, hogy az érdeklődő milyen képernyőméretet és felbontást keres, főleg milyen típusú tartalmakat szándékozik nézni a szerkezeten, milyen kialakítású talp részére az előnyös és milyen árkategóriájú terméket tartana ideálisnak. Ha a felhasználó tanácstalan lenne, a kérdés mellett szereplő információ ikonra kattintva megtudhatja, mit célszerű átgondolnia a válaszadáshoz. A nemrégiben bemutatott digitális promótert három és fél hónap alatt több mint 20 000 magyar használta, ami naponta átlagosan 260 vásárlói érdeklődést jelent. A felhasználók konkrétan hasznosnak tartják az online segédet: a maximális 5 pontból átlagosan 4,2-es értékelést adtak a szolgáltatásnak.

A chatbot nem kizárólag a helyes televízió kiválasztásában nyújt támogatást: az LG eltérő termékoldalain böngészve az adott termékhez kapcsolódó aktuális leértékeléseket is megmutatja. A chatablakra kattintva a felhasználó egyből az akciót kínáló üzlet webshopjában találhatja magát, mindent összevetve a ajánlott terméket biztonságos forrásból, a cég hivatalos partnereitől, a lehető legolcsóbban vásárolhatja meg. A digitális promóter a szerkezethez kapcsolódó újságírói és videoteszteket is megmutatja, ezáltal az érdeklődő egyből tájékozódhat a portéka tulajdonságairól.

A felhasználók anonim módon, az adatvédelmi előírások betartásával összegyűjtött és kiértékelt válaszai természetesen a hazai képviselet értékesítési tevékenységéhez is segítséget nyújtanak: a vállalat e válaszok alapján képes felmérni a magyar vásárlók igényeit, mindent összevetve optimalizálhatja értékesítési folyamatait. A chatbot elindítását követő két hónapban – a Black Friday és a karácsony időszakában – az LG 50 százalékkal növelte az eladásokat az UHD és az OLED termékkategóriákban is 2017 azonos időszakához képest. A maradéktalanul lokálisan fejlesztett chatbotot a későbbiekben az LG újabb leányvállalatai is adaptálhatják.

Hozzászólások lezárva.