Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG

Az otthoni mesterségesintelligencia-megoldások fejlesztésének felgyorsítását célzó stratégiája részeként az LG Electronics (LG) megteremtette saját AI-processzorát. A cég szabadalmaztatott Neural Engine technológiájával a chip az emberi agy neurális hálózatának üzemelését mintázza, amely figyelemre méltóan növeli a gépi mélytanulási algoritmusok feldolgozási sebességét.

Az AI-processzor egyidejűleg alkalmazza a tárgy-, hang- és vizuális intelligenciát, mindent összevetve jobban, pontosabban képes azonosítani és megkülönböztetni a tereket, helyszíneket, tárgyakat, felhasználókat, hangokat, zaj-karakterisztikákat, továbbá a környezet fizikai és kémiai jellemzőinek változását.

Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG

Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG

A processzor a video- és audioadatok feldolgozása és értelmezése révén képes pontosabban azonosítani a felhasználó érzelmeit és viselkedési mintáit, mitöbb elemezni a szituációs kontextust, ezáltal mindazonáltal személyre szabhatóvá teszi a készülékeken elérhető mesterségesintelligencia-szolgáltatásokat.

Az AI-processzorral ellátott készítmények az integrált mesterséges intelligenciának hála akár hálózati kapcsolat nélkül is működnek. Az LG chipje nagyszerű biztonsági rendszert kapott, ezáltal még magasabb szintű védelmet nyújt az adatok részére a külső támadásokkal szemben. Az olyan feldolgozási folyamatok, melyen nem igényelnek magasfokú védelmet, egy általános zónában zajlanak, miközben a biztonságosabb futtatást igénylő feladatokról egy külön a hardverre implementált biztonsági zóna gondoskodik.

Az LG úgy hozta létre AI-processzorát, hogy az javítsa azon eszközök felismerési képességeit, amelyekbe integrálják. A chip mindent összevetve olyan fejlett funkciókat nyújt, mint a párhuzamos helymeghatározás és feltérképezés (Simultaneous Localization. And Mapping, SLAM), azaz képes a lokáció és a környezet egyidejű felmérésére. Fejlett képfeldolgozási funkciója példaként korrigálja a nagylátószögű objektívek által okozott képtorzulásokat, mitöbb világosabb és tisztább képek készítését biztosítja kedvezőtlen fényviszonyok mellett. Az LG tervei alapján az AI processzor a robotporszívókban, a mosógépekben, a hűtőszekrényekben, de még a légkondicionáló berendezésekben is helyet kaphat ezt követően. Az LG egyetemekkel, kutatóközpontokkal és vállalati partnerekkel kötött együttműködéseken át is növelni kívánja mesterségesintelligencia-megoldásainak hozzáférhetőségét.

„AI-processzorunkat úgy terveztük meg, hogy a következő években személyre szabott mesterségesintelligencia-szolgáltatásokat nyújthassunk vele termékeink felhasználói részére” – mondta I. P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője.

Hozzászólások lezárva.