New York-i QLED-csúcstalálkozó: a Samsung elkötelezett a 8K iránt

A Samsung is támogatta az Insight Media által rendezett, már harmadik alkalommal, idén a Millennium Times Square-en megszervezett éves QLED-csúcstalálkozót (8K Monitor Csúcstalálkozó), melynek középpontjában a 8K modern műszaki megoldás és annak jövője állt. Bemutatták a Samsung és másfajta iparági szakértők 8K kijelzőkre vonatkozó terveit, és szó esett arról is, hogy hogyan segítenek a mesterséges intelligencia felskálázási innovációi és a HDR10+ a 8K még szélesebb elterjedésében.

A csúcstalálkozót a kijelzőkre szakosodott Insight Media tanácsadó társaság szervezte. A rendkívüli eseményen több mint száz, kijelzővel és berendezésekkel munkálkodó vállalat, videógyártók és a tech média képviselői voltak ott, Európából és az Amerikai Egyesült Államokból ugyanúgy. A jelenlévők nagy érdeklődést mutattak a filmkészítési, és a kiváló színvonalú képátvitel-technológiák felé, mint az 5G hálózatok, tetejébe a filmes felszerelések és a képtömörítési választások iránt is.

New York-i QLED-csúcstalálkozó: a Samsung elkötelezett a 8K iránt

New York-i QLED-csúcstalálkozó: a Samsung elkötelezett a 8K iránt

Idén a QLED csúcstalálkozó központi témája a 8K modern műszaki megoldás volt, a kíváncsiskodók egy napon át vehettek részt olyan 8K technológiával kapcsolatos előadásokon, mint a 8K és a piac aktuális helyzete, a 8K ökoszisztéma tartalmak, azonfelül a 8K-hoz kapcsolódó eltérő modern műszaki megoldások.

Az eseményen a 8K ökoszisztéma és piackutató társaságok szakértői mellett a megjelenítő panelek és filmes felszerelések gyártói, a tartalomgyártás, ráadásul a tömörítési és átviteli modern műszaki megoldások és akadémiai körök képviselői tartottak előadást a 8K felbontáshoz kapcsolódó modern műszaki megoldások újdonságairól és a jövő lehetőségeiről.

A 8K Szövetség is beszámolt tevékenységéről, a szervezet áprilisban tartotta első nyilvános szemináriumát a közvetítő felszerelésekkel foglalatoskodó amerikai NAB Show keretein belül. A Szövetség azon dolgozik, hogy elemei számát a legnélkülözhetetlenebb tévégyártókkal tovább bővítse és elősegítse a 8K modern műszaki megoldás standardizálását, illetve az ökoszisztéma terjedését.

„Az 5G vezeték nélküli hálózatok terjedésével a 8K megjelenítők piacán is fontos bővülésre számíthatunk – nyilatkozta Sonia Chen, a Samsung Megjelenítők üzletágának amerikai marketingigazgatója. – Ebben különösen nagy funkciója lesz az Y-generációs vásárlóknak, akik jól ismerik a szélsebes internetkapcsolat és a kiváló színvonalú megjelenítés előnyeit.”

Yung-Kyung Park professzor, az Ewha Női Egyetem Szín- és Design Kutatóintézetének vezetője legfrissebb kutatási eredményeit ismertette az eseményen – „Amikor ultramagas felbontású képeket nézünk, javul a képfelismerő képességünk.”

„A 8K monitor nem a jövő technológiája – már elérhető: a felhasználók Japánban, ezenfelül több más régióban már kényelmesen hozzáférhetnek – mondta Chris Chinnock, az Insight Media elnöke, a rendezvény egyik házigazdája. – A technológiai fejlesztések, tetejébe az iparági együttműködések villámgyorsan erősödnek és haladnak előre, a 8K-s tartalmak hiányával kapcsolatos aggodalmak ellenére. A találkozón résztvevő szakértők iparági előrejelzése is konkrétan pozitív.”

A találkozón résztvevő résztvevők, köztük akadémikusok, iparági mesterek, azonkívül az újságírók örömmel fogadták a Samsung szándékát a 8K monitor modern műszaki megoldás előreviteléért, és értékelték a modern műszaki megoldás QLED 8K TV-ken való bemutatását.

Hyogun Lee, a Samsung Electronics Visual Display Business ügyvezető alelnöke hisz a 8K TV elterjedésében, és kiemeli: „a 4K TV-k kapcsán hasonló aggodalmak merültek fel a tartalmak hiánya folytán, ellenben ezek a kétségek eltűntek, miután a felhasználók megtapasztalták a valódi képi minőséget. A számukra legkiválóbb képminőség élményt a fogyasztók választják ezután meg.”

Hozzászólások lezárva.