Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok, az eddig papíron zajló, döntően perszonális megjelenést igénylő ügyintézést átterelve a digitális térbe – hívta fel a figyelmet a Netlock hitelesítésszolgáltató közleményében.

Mint írták, ehhez már a jogi és a technológiai keretek is adottak.

Jó néhány iparágban a piaci verseny és a szabályozói környezet együtt kényszerítik ki a digitalizációt. Mint amilyen a pénzügyi szektor is. Ennek egyik megfigyelhető eleme, mikor is a bankfiókban nem papíron, hanem tableten kell aláírni – idézték a közleményben Somkuti Andrást, a Docler Csoport elnökét, az e-aláírás-specialista Netlock ügyvezetőjét.

Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

Kijelentette még: vannak országok, ahol az állam ösztönzi a digitalizációt. Észtországban példaként az emberek tekintélyes hányada már büszkélkedhet digitális identitással. A komfort mellett az észtek rengeteget spórolnak mindezzel, számításaik alapján az összes e-aláírással 1 eurót. Magyarországon egyelőre inkább a nagy vállalkozások járnak az élen, míg egyre több kis- és középvállalat ébred rá a digitális átállással járó költségcsökkentés lehetőségeire.

A mesterek alapján az e-aláírási modern műszaki megoldások rugalmasabbá és komfortosabbá válásával – akár egy laptop, tablet vagy okostelefon hozzájárulásával is írhatunk alá elektronikusan – ráadásul az állam ez irányú kifejezett törekvésével egyre több folyamat kerülhet ezt követően keresztül közigazgatási szinten is a digitális térbe.

A közleményben kifejtik: Magyarországon minden évben nagyjából 50 ezer tonna papírt használnak el vállalkozásbeli célra, ez csaknem 10 milliárd oldal. Ennek direkt nyomtatási és papír költsége mellett, nem elhanyagolható a logisztikai költség sem példának okáért tárolni, visszakeresni vagy mindössze eljuttatni, postázni az iratokat az aláírókhoz és vissza. A digitális ügymenet kisebb vállalkozások során is milliós költségcsökkenést jelenthet a papíralapúval szemben, amíg állami szinten milliárdos megtakarításról lehet beszélni, nem számítva a gyorsabb, komfortosabb ügyintézés lehetőségét az ügyfélélmény kiemelkedő javulását. Az e-aláírás igénybevételével közigazgatási dokumentumok, számlák, teljesítési igazolások, fuvarlevelek, orvosi leletek, munkaügyi iratok, szerződések tömegei kerülhetnek keresztül a digitális világba – írták.

A Docler cégcsoport tulajdonában álló Netlock az elektronikusan hitelesített vállalkozásbeli megoldások vezető fejlesztője, szolgáltatója és integrátora Magyarországon.

mti

Hozzászólások lezárva.