A Samsung przentálja 8K HDR10+ technológiáját

A Samsung a legnagyobb európai streaming szolgáltatókkal kooperálva segíti a 8K felbontású HDR10+ tartalmakat. Ezzel a társaság még mindig vezető szereplő a HDR (High Dynamic Range) iparágban. Három kulcsfontosságú európai OTT (Over-the-top) tartalomszolgáltató, a CHILI, a The Explorers és a MEGOGO a már létező 4K HDR10+ formátum mellett támogatni fogja a 8K HDR10+ modern műszaki megoldást is.

A HDR10+ modern műszaki megoldás optimalizálja a fényerőszintet és maximalizálja a kontrasztot, ezáltal a képernyő még fényesebb kiemeléseket, ezenfelül mélyebb sötét színeket tudja visszaadni. A HDR10+ eshetőség elérhető minden UHD TV-n és 2019-es 8K TV modellen, beleértve a Samsung QLED TV választékát is.

A Samsung przentálja 8K HDR10+ technológiáját

A Samsung przentálja 8K HDR10+ technológiáját

“A HDR az egyik kulcsfontosságú modern műszaki megoldás az ultramagas képminőség tekintetében. A HDR10+ formátumnak hála az összes képkockát úgy tudunk megjeleníteni, miként azt a készítők megálmodták – hangoztatta Hyogun Lee, a Samsung megjelenítő üzletágának alelnöke. – Tovább erősítjük piaci pozíciónkat a legnagyobb streaming szolgáltatókkal való együttműködéssel és a 8K felbontású HDR10+ formátumot támogató konstrukciókkal.”

A Samsung az OTT streaming szolgáltatókon túl sok más piacvezető tartalomszolgáltatóval is együttműködik. Várhatóan a Rakuten TV, a Deutsche Telekom Magenta TV-je és a Videociety VOD (Video on demand) szolgáltatásai is támogatni fogják a HDR10+ modern műszaki megoldást 2019 év vége és 2020 első negyedéve közt. Mindemellett a Molotov francia OTT streaming szolgáltató, amely elsőként tett egy helyen elérhetővé élő és on-demand TV-csatornákat, ugyancsak alkalmazhatja a HDR10+ modern műszaki megoldást. A tartalomszolgáltató partnerek növekvő száma is azt alátámasztja, hogy az iparág elkötelezett a kimagasló élmények mellett.

A HDR10+ tartalmak száma folytonosan nő. A Universal Pictures Home Entertainment és a Warner Bros. Home Entertainment nemrég bejelentették, hogy több filmet is kiadnak HDR10+ formátumban UHD Blu-ray lemezen, köztük a “Kis kedvencek titkos élete 2” és a “Godzilla 2: A szörnyek uralkodója” című mozikat is, mindent összevetve tovább nő a kínálat, ahol eddig is szerepeltek például a Twentieth Century Fox filmjei.

A Samsung 2018-ban kezdte meg HDR10+ logó- és tanúsítványprogramját a Panasonic-kal és a 20th Century Fox-szal együtt, ehhez onnantól 81 társaság csatlakozott, ezzel a program fontos hatást ért el az iparágban. Újabb lépésként a Samsung egy HDR10+ központot nyitott Kinában 2018 decemberében, amit később koreai, japán és amerikai center követett. Azzal, hogy olyan tévégyártók szerezték meg a HDR10+ tanúsítványt Kínában, mint a Hisense, a HDR10+ szövetség még tovább bővülhet.

A már létező televíziók és okostelefonok HDR10+ minősítése mellett a Samsung a B2B termékei tekintetében is alkalmazza a programot. Ilyenek a társaság micro LED modelljei, akárcsak a The Wall Pro vagy a The Wall Luxury. Ezek az áruk már megkapták a HDR10+ minősítést és a Samsung tovább kívánja bővíteni az ökoszisztémát más LED termékeivel.

Hozzászólások lezárva.