A wifi 6-tal négyszer nagyobb hálózati sebesség válik hozzáférhetővé a Cisco alapján

A modern wifi 6 négyszer nagyobb teljesítményre képes elődeinél, kevésbé meríti le a vezeték nélkül csatlakoztatott berendezések akkumulátorait, és mivel a hálózaton a késleltetés is hangsúlyosan kevesebb lesz alkalmazásával, kínálja megközelítően valós idejű használatot – közölte a Cisco Magyarország.

A modern szabvány a Cisco alapján az üzemeknek meghatározó, és főként az automatizált üzemcsarnokokban, a logisztikai iparágban, azonfelül az önvezető járműveknél alkalmazzák ezután a wifi 6-ot. Mivel a modern műszaki megoldás ugyanabban az időben fölöttébb sok felhasználót képes elérni, ideálisan alkalmazható a nagy befogadóképességű sport- és kulturális létesítmények eseményeinek kiszolgálásnál is. A fölöttébb alacsony késleltetés okán ugyanakkor az egészségügyben is új lehetőségeket nyit.

A wifi 6-tal négyszer nagyobb hálózati sebesség válik hozzáférhetővé a Cisco alapján

A wifi 6-tal négyszer nagyobb hálózati sebesség válik hozzáférhetővé a Cisco alapján

A Cisco előrejelzése alapján 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen, három év múlva mindazonáltal már 28 milliárd alkalmatosság csatlakozik az internetre, amelyek közül nagyon sok berendezés – robotok, gyártósorok, orvosi és képzési szerkentyűk – vezeték nélküli hálózaton át kommunikál ezután.

A piacelemzéssel is foglalatoskodó Gartner mondanivalója azt vetíti előre, hogy 2020-ra a modern IoT-projektek (Internet

of Things – a dolgok internete: a világhálóra csatlakozó okos használati készülékek kapcsolódása) 80 százaléka mobilnetre vagy vezeték nélküli hálózatokra épül ezt követően. Ez is mutatja, hogy miért van szükség egy újragondolt vezeték nélküli szabványra, amely jobban igazodik a jelen és a jövő kihívásaihoz – közölte a Cisco.

mti

Hozzászólások lezárva.