Két kijelzővel, a 2019-es IFA-n mutatkozott be az LG G8XThinQ okostelefon

Az LG Electronics (LG) a 2019-es, berlini IFA-n mutatta be legmodernebb G-szériás okostelefonját, az LG G8XThinQ-t, tetejébe kettős kijelzőtechnológiájának (LG Dual Screen) modernizált verzióját. Az LG G8XThinQ konstrukció és a kettős megjelenítő a multitasking, a tartalomfogyasztás és a közösségimédia-használat kapcsán nyit új távlatokat a mobilhasználatban.

A kettős kijelzőtechnológia első változatát a 2019-es, barcelonai MWC bemutatón mutatta be az LG, a megoldás formailag és a feladatok ergonomikus egyidejű elvégzése szempontjából is új megközelítést jelentett az okostelefonok piacán. A korszerű verziót a felhasználók visszajelzései alapján tervezte meg a társaság, és nagyszámú fejlesztést – például egy 2,1 hüvelykes külső monitort – épített be a megoldásba. A külső megjelenítőn a felhasználók a korrekt időről, a dátumról, az aksi állapotáról és másfajta hasznos információkról tájékozódhatnak a kettős kijelzőrendszer kinyitása nélkül. Ameddig az MWC-n bemutatott Dual Screen két szögben volt csatlakoztatható, a korszerű verzió a laptopokhoz hasonlóan 360 fokban, a felhasználó részére legkényelmesebb szögben hasznavehető a telefonnal.

Két kijelzővel, a 2019-es IFA-n mutatkozott be az LG G8XThinQ okostelefon

Két kijelzővel, a 2019-es IFA-n mutatkozott be az LG G8XThinQ okostelefon

Az LG legfrissebb G-szériás okostelefonja és az LG Dual Screen is 6,4 hüvelykes megjelenítőt kapott, a két egyenértékű képernyővel ugyanakkor nem kizárólag a felhasználói felület, de a hatékonyság is megkétszereződik. Mivel az LG G8XThinQ tekintetében az ujjlenyomat-leolvasót a monitorba építették, a telefon képernyőjének lezárása és feloldása a második megjelenítő hátrahajtásakor sem okoz gondot. A megjelenítő ideális fényerejének önműködő szabályozásán túl a G8XThinQ a monitoron megjelenő képek kontrasztját is a környezeti fény precíz, szenzoros érzékelése nyomán, önműködően állítja be, ezáltal a képi részletek a szem megerőltetése nélkül is folyamatosan jól kivehetőek. A telefon előlapi kamerája egy visszafogott, vízcsepp alakú bevágásban kapott helyet, ezáltal a felhasználók a 6,4 hüvelykes FullVision monitort egész egészében kiélvezhetik.

Az LG G8XThinQ valóra váltja a fotómániások álmait 32 MP-es, 1,6μm-es szenzorral felszerelt előlapi kamerájával, amellyel már szelfi és normál módban is hasonlóan igényes képek állíthatók elő. A reflektor-üzemmóddal (Reflector Mode) kedvezőtlen fényviszonyok mellett is tiszták és kontrasztosak maradnak a szelfik, a felhasználók a megvilágítás színét ezenkívül hangulatuknak vagy ízlésüknek megfelelően maguk állíthatják be. Az AI Action Shot szerepkör felismeri a villámgyors mozgásokat, 1/480 másodperces záridejével mindazonáltal képes fókuszban tartani a tárgyakat, mindent összevetve a gyerekekről és a háziállatokról állított elő képek állandóan élesek maradnak. A 4K Time Lapse funkcióval a felhasználók művészi lassított videókat konstruálhatnak 4K felbontásban, az LG Steady Cam ugyanakkor még tisztább képeket garantál a képek stabilizálásával.

Az LG korábbi készülékeihez hasonlóan a G8XThinQ tekintetében is előtérbe állított figyelmet fordított az audiomegoldásokra. A telített, kiegyensúlyozott sztereó hangzásról két 1,2 W-os hangszóró gondoskodik, a Meridian Audio révén alkotott 32 bites Hi-Fi Quad DAC modern műszaki megoldás révén mindazonáltal még mindig az LG a viszonyítási alap a speciális okostelefonos hangzásban. Az LG G8XThinQ mikrofonja önvezérelten érzékenyebbé válik videofelvételek készítésekor, mindent összevetve a felhasználók folyamatosan kellően részletgazdag, rangos hanggal nézhetik vissza a felvett jeleneteket.

Az LG G8XThinQ megjelenése rendhagyó vonásokkal idézi meg a cég korábbi okostelefonjainál megismert formatervezési irányokat. A modern gépezet a második megjelenítőhöz a Pogo Pin helyett már USB-vel csatlakozik, ezáltal megjelenése elegánsabb, letisztultabb tok használata nélkül. Az LG G8XThinQ korszerűsített felhasználói felületén a tárcsázás, a hívásinfó és a névjegyek menüpontok a monitor aljára kerültek, mindent összevetve a felhasználók még több feladatot tudnak elvégezni egy kézzel.

“Az LG kettős kijelzőtechnológiája olyan bizonyított formai megoldás, melyet a vásárlók a célszerűség és a párhuzamos feladatvégzés lehetősége okán értékelnek igazán” – mondta Brian Kwon, az LG szórakoztató elektronikai és mobilüzletágának elnöke. “Az LG Dual Screen ökoszisztéma kiterjesztését stratégiai együttműködések támogatásával folytatjuk, az innovációban mindazonáltal arra törekszünk, hogy tárgyaink használatakor a felhasználók igazán speciális élményt kapjanak.”

Hozzászólások lezárva.