Az önvezető gépjárművek üzemelését szimulálja az LG és a Unity saját rendszere

Az LG Electronics (LG) szilícium-völgyi laboratóriumának mesterséges intelligenciával foglalatoskodó mérnökei a Unity Technologies gépi mélytanulás szakértőivel közösen olyan szimulációs program kifejlesztésén dolgoznak, amellyel az önvezető járművek fejlesztői biztonságosan és gyorsabban tesztelhetik a járműveket.

Az LG szimulátorának (LGSVL Simulator) közreműködése a Unity Similation fejlesztésében az LG mesterséges intelligencia kapcsán megszerzett szakértelmére épít, ami kiegészül a nemzetközileg az egyik legelismertebb valós idejű 3D fejlesztési platform fejlesztőjének tudásával. A Unity Simulation biztosítja bármely Unity gyártmány több példányának egyidejű futtatását. A Google Cloud infrastruktúrája által támogatott Unity Simulation megkönnyíti a korszerű produktumok és szolgáltatások precíz, háromdimenziós környezetben történő automatizálását, tesztelését és hitelesítését. Danny Lange, a Unity Technologies mesterségesintelligencia-megoldásokért és gépi mélytanulási technológiákért felelős alelnöke alapján a modern műszaki megoldás gépi látáson, azaz a kamerák által rögzített képek feldolgozásán alapuló használata a járműiparban különösen meghatározó szereppel bír.

Az önvezető gépjárművek üzemelését szimulálja az LG és a Unity saját rendszere

Az önvezető gépjárművek üzemelését szimulálja az LG és a Unity saját rendszere

Seonman Kim, az LG szilícium-völgyi laboratóriumának alelnöke hangoztatta: “Az, hogy a Unity a biztonságos és stabil autonóm vezetés fejlesztése kapcsán a bizalmát fejezte ki az LGSVL Simulator iránt, minden kétséget kizáróan mutatja, hogy ez a partneri kapcsolat már a kezdetektől előnyös mindkét fél részére. Roppant módon várjuk, hogy a Unity-val egyesült erővel fedezzük fel, milyen új alkalmazási lehetőségeket adnak technológiáink a gépjárműiparban.”

A két társaság együttműködése a fejlett szimulációs modern műszaki megoldások kapcsán a várakozások alapján nagy haszonnal jár ezután a vezető nélküli jövő felé fejlődő autóipar részére. Az önvezető járművek fejlesztői a Unity szimulációs platformján futó LG szimulátorral több forgalmi szituáció párhuzamos tesztelésével képesek lesznek drasztikusan felgyorsítani rendszereik tanulását. A Unity legfrissebb továbbfejlesztésével az LG szimulátora precíz szenzormodellekkel alkotja meg a valós forgalmi helyzetek digitális replikáit, mindent összevetve az önvezető járműveket jó néhány heterogén helyzetre fel tudja készíteni.

Az önvezető járművek szimulátorokkal támogatott tanulása és validálása kiváló precedens arra, hogyan csökkentheti jelentőségteljesen az autós közlekedés kockázatait a virtuális modellezés, és hogyan végezhetők el a elengedhetetlen stressztesztek az éles helyzetek előtt. Az LG szimulátora a cég saját modern műszaki megoldásait vegyíti a Unity adatorientált technológiai megoldásával és nagyfelbontású renderelési módszerével, melyekkel lehetővé válik az önvezető járművek biztonságosabb üzemelését biztosító tesztelés és gépi mélytanulás.

Hozzászólások lezárva.