Bizonyítottan kímélik a szemet az LG OLED televíziói

Komoly elismerésben részesültek az LG OLED paneljei: a megjelenítők teljesítették a független minősítési eljárások mindenre kiterjedő vezető vállalata, a német TÜV Rheinland szigorú feltételeit, ezáltal kiérdemelték a szervezet “szemkímélő monitor” minősítését.

Hivatalosan is elismerték az LG OLED-panelek szemkímélő tulajdonságait: a német TÜV Rheinland mérnökei egy komplex vizsgálat esetén például a vibrálás mértékét, a képminőséget és a kékfénykibocsátás mennyiségét vizsgálták a paneleken. Utóbbi különösen nagy figyelmet kap napjainkban, mivelhogy a képernyők által kibocsátott kék fény jó néhány egészségügyi problémával hozható összefüggésbe: irritálhatja a szemet, de koncentrációs problémákat és alvászavart is okozhat. Külső védelem nélkül mindemellett a kék fény akadálytalanul jut el a szemben található sárgafoltra, amely az éles látás centruma.

Bizonyítottan kímélik a szemet az LG OLED televíziói

Bizonyítottan kímélik a szemet az LG OLED televíziói

A vizsgálat alatt kiderült, hogy az LG 65 hüvelykes OLED paneljeit 34 százalékos kékfény-kibocsátás jellemzi, ami jóval a szervezet által meghatározott 50 százalékos egészségügyi határérték alatti eredmény. Mindez annak fényében is figyelemreméltó, hogy egyes csúcskategóriás LCD megjelenítők ezzel szemben megközelítőleg 64 százalékban bocsátanak ki kék fényt. A teszteken azt is megállapították, hogy az LG OLED paneleken hozzávetőleg alig tapasztalható vibrálás (0,87%), ami ugyancsak kimagasló érték még a csúcskategóriás LCD panelekhez képest is, amelyek tekintetében ennek duplája a sajátos.

Mivel az LG OLED megjelenítői a képminőség tekintetében is kimagaslóan teljesítettek a teszten, a panelek megkapták a TÜV Rheinland ISO 9241-307 tanúsítványát, azaz hivatalosan is kiérdemelték a “szemkímélő monitor” minősítést.

Hozzászólások lezárva.