A korszerű Golf világpremierje: digitalizált, összekapcsolt és okos

A Golf a legsikeresebb európai gépjármű, melyből eddig több mint 35 millió darabot értékesítettek. A bestseller történetének új fejezete 2019. október 24-én kezdődik, a nyolcadik generációs, digitalizált, összekapcsolt és intuitív Golf világpremierjével. A Golf még soha nem volt ilyen előremutató. Az egyszerre bevezetett hibrid változatokkal elektromossá teszi a kompakt osztályt. Digitális belső tere az intuitív működés új dimenzióját teszi elérhetővé. Az asszisztens rendszerekkel támogatott vezetés akár 210 km / h sebességig is lehetséges. Ez az első Volkswagen, amely a Car2X-en át képes a forgalmi helyzetek adatainak nagy tudású feldolgozásra, vagyis előre tud figyelmeztetni a veszélyekre. Világpremierjére Wolfsburgban került sor, ahol a Golf pályája elindult, és ahol az utóbbi 45 évben gyártották és fejlesztették. A modern Golf decemberben áll rendelkezésre a piacon.

A korszerű Golf világpremierje: digitalizált, összekapcsolt és okos

A korszerű Golf világpremierje: digitalizált, összekapcsolt és okos

“Hét generációja alatt a Golf több mint 35 millió vásárlóra volt rendkívüli hatással. Az egész autóipar egy új, újból meghatározónak bizonyuló Golfra vár “- mondta Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgatóságának elnöke. Technológiai szempontból a Golf 45 évvel ezelőtti debütálása óta a jelenlegi változat hozta a legnagyobb előrelépést. Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók márka vezérigazgatója ezzel kapcsolatban hangoztatta: “Ez a gépkocsi teljesen új, ugyanakkor a Golf állandóan Golf marad, ugyanis a mögötte álló koncepció is időtálló. Ez a gépjármű évtizedek óta meghatározza márkánkat, és a Golf következetesen mindenki részére elérhetővé tette a korszerű technológiákat.”

Tény, hogy a modern Golf sok ember részére elérhetővé teszi a fenntartható mobilitást. Mindemellett ezzel a Golffal a Volkswagen a digitalizált és önkifejező működés felé tesz lépést. Klaus Bischoff, a Volkswagen vezető formatervezője: “Egy olyan világban, ahol a dolgok mindinkább kiteljesednek, a korszerű Golf kínálja vezetőjének, hogy intuitív módon működtesse a járművet.” Gyakorlatilag minden megjelenítő és vezérlőegység digitális: a korszerű műszerek és az online információs és mulattató rendszerek érintőgombokkal és érintős panelekkel ellátott kijelzőkön kapcsolódnak egymáshoz. Külön választhatóan elérhető egy szélvédőre vetítő head-up megjelenítő is, hogy tovább bővítse a rendelkezésre álló információk körét.

Öt hibrid hajtás a modern Golfhoz

A korszerű Golffal a Volkswagen hibrid offenzívát indít. A márka első modelljeként a nyolcadik Golf nem mindössze öt hibrid hajtású változatban kapható. Bemutatója a 48V-os modern műszaki megoldás premierje is egyben: a szíjas generátor-önindító, a 48V-os lítium-ion aksi és a legfrissebb generációs hatékony TSI-motorok új mild-hibrid hajtást alkotnak az eTSI-ben. Ez kézzelfogható előnyökkel jár: a fogyasztás akár 10%-kal mérséklődött (a WLTP alapján), és futása közben a jármű túlságosan mozgékony és komfortos vezetési élményt ad. A Volkswagen három teljesítménnyel nyújtsa az eTSI Golfot: 81 kW / 110 LE, 96 kW / 130 LE és 110 kW / 150 LE.

A bestseller nyolcadik generációja két plug-in hibrid hajtású változatban is kapható lesz. A korszerű efficiency változat 150 kW / 204 PS teljesítményt ad le, miközben a rettentően sportos GTE 180 kW / 245 LE teljesítményt nyújt. Mindkét változatban a plug-in hibrid hajtású Golf egy új, 13 kWh-os lítium-ion akkumulátorral kerül bevezetésre, amely nagyobb, csaknem 60 kilométeres elektromos üzemű hatótávolságot kínál, és ideiglenesen a Golfot nulla kibocsátású járművé teszi.

Hatékony benzin- és dízelmotorok – akár 17%-os megtakarítás a fogyasztásban

A korszerű Golf hajtáslánc változatai közt megjelenik benzin (TSI), dízel (TDI) és földgáz hajtás (TGI), két négyhengeres benzinmotor, 66 kW / 90 LE és 81 kW / 110 LE teljesítménnyel, két négyhengeres dízelmotor 85 kW / 115 LE és 110 kW / 150 LE teljesítménnyel, és TGI 96 kW / 130 LE teljesítménnyel. A korszerű TSI változatok különösen alacsony fogyasztási értékekkel és károsanyag kibocsátással bírnak, hála az olyan elemeknek, mint az modernizált TSI Miller belső égési folyamat. A TDI hajtásláncokban az újdonság az, hogy a Volkswagen twin-dosing modern műszaki megoldást (két SCR-katalizátort) alkalmaz a nitrogén-oxid (NOx) kibocsátás nagyfokú, akár 80%-os csökkentésére; ezenfelül a TDI fogyasztása akár 17%-kal is mérséklődött az előzőhöz képest.

Állandó kapcsolatban – Car2X rendszer mint sorozat felszereltség

A rendszereket nemcsak egymással kapcsolták össze, hanem az online csatlakozási egységnek (OCU) hála a Golfon kívüli világhoz is kapcsolódnak. A sorozat OCU integrált eSIM linkeket magába foglal a “We Connect” és a “We Connect Plus” online funkciókhoz és szolgáltatásokhoz. A modern Golf az első Volkswagen, amely alaphelyzetben is kapcsolódik a környezetéhez a Car2X rendszeren át, mely a vezetőnek a megjelenítőn megjeleníti a közlekedési infrastruktúra jeleit és egyéb, 800 méter távolságon belül található járművektől származó információkat. A Golf ezeket a figyelmeztetéseket biztos, hogy meg osztja más Car2X modellekkel. A helymeghatározás intelligenciája valósággá válik, és ez a közlekedés biztonsága új fejezetének kezdetét jelenti.

Hozzászólások lezárva.